Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Huurauto Zonnebloem

“Zo waardevol dat ik Luca zelf kan brengen met  de Zonnebloemauto”

07-02-2019
De Zonnebloemauto wordt regelmatig gehuurd voor een dagje uit, familiebezoek, een bruiloft of vakantie. Mevrouw Willig huurde de auto voor iets unieks: zodat ze haar geliefde kat Luca naar een nieuw baasje kon brengen ondanks dat ze gebruik maakt van een rolstoel. “Het afscheid was emotioneel, maar dat ik Luca zelf kan wegbrengen samen met mijn broer is zo waardevol.” 

Een aantal jaar geleden verloor mevrouw Willig in korte tijd haar man en hun hond. Opeens was ze alleen in huis en dat viel haar erg zwaar. Via via hoorde ze over kat Luca van acht die een nieuw thuis zocht. Vanaf het moment dat Luca er was, vulde ze een stukje van de enorme leegte die was ontstaan in huis. “Luca was een grote troost voor me”, vertelt mevrouw Willig. “Ik was dankbaar voor haar gezelschap.” 

Revalideren 

Helaas belandde mevrouw Willig afgelopen zomer in het ziekenhuis. Na een paar maanden revalideren werd duidelijk dat ze niet meer naar huis kan terugkeren en binnenkort in een verzorgingshuis zal gaan wonen. Helaas mag Luca niet meeverhuizen naar het verzorgingshuis: dat past niet binnen hun beleid. 

Nieuw baasje

Gelukkig vonden ze iemand bereid om Luca een nieuw thuis te bieden. Samen met haar broer bracht zij haar geliefde Luca in de Zonnebloemauto naar haar nieuwe baasje. “Dat ik dit persoonlijk kan doen, betekent zoveel voor me. Zo kan ik Luca’s nieuwe baasje ontmoeten, haar zelf overhandigen en echt afscheid van haar nemen. Dat is zo waardevol. Ik kan het iedereen aanraden, de Zonnebloemauto is een uitkomst voor iedere rolstoel- of scootmobielgebruiker die erop uit wil!”