Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vijf jaar Zonnebloemauto: 17.000 onvergetelijke dagen!

03-07-2019

Vijf jaar geleden werden de eerste zes Zonnebloemauto’s geïntroduceerd. En dat aantal groeide in de daaropvolgende jaren flink. De teller staat inmiddels op 52. Een prachtig aantal waardoor een aangepaste rolstoelauto voor steeds meer mensen met een lichamelijke beperking binnen bereik is.

 

Het begin

Projecteigenaar Matthijs de Bruin van de Zonnebloem vertelt over het ontstaan van dit initiatief: “Uit gesprekken met onze deelnemers kwam naar voren dat zij op problemen stuiten rondom mobiliteit zodra zij eropuit willen gaan. Vaak is men gebonden aan een rolstoel of scootmobiel. Het vinden van geschikt vervoer is dan een grote uitdaging: bussen en treinen zijn beperkt toegankelijk, taxi’s zijn prijzig én lastig te plannen. En aangepaste huurauto’s zijn er nu eenmaal weinig. Hier moest dringend verandering in komen. Daarom zijn we in 2014 met de Zonnebloemauto gestart, een aangepaste huurauto die ervoor zorgt dat mensen die gebonden zijn aan een rolstoel of scootmobiel flexibel én betaalbaar eropuit kunnen.”

 

2,2 miljoen kilometers

De eerste Zonnebloemauto werd op 2 juli 2014 onthuld in Dierenpark Amersfoort. Matthijs: “Dankzij de financiële bijdrage van diverse bedrijven en andere financiers hebben we onze vloot flink kunnen uitbreiden tot 52 rolstoelhuurauto's. In totaal zijn er de afgelopen vijf jaar meer dan 2,2 miljoen kilometers afgelegd met de Zonnebloemauto’s. Ze worden vaak gereserveerd om met familie of vrienden op pad te gaan. Voor één dag, een paar dagen of zelfs langer. Het is voor de huurders ook mogelijk kosteloos een Zonnebloemvrijwilliger als chauffeur in te zetten.”

 

 

17.000 onvergetelijke dagen

In vijf jaar tijd heeft de Zonnebloemauto al voor heel wat mooie ervaringen gezorgd, weet Matthijs. “In totaal hebben we huurders meer dan 17.000 onvergetelijke dagen bezorgd. Dagen die anders niet hadden kunnen plaatsvinden.” Niet alleen de cijfers tonen het succes aan; uit het klanttevredenheidsonderzoek komen enthousiaste reacties naar voren. “Een geweldige optie”, schreef een huurder. “Ik kan nu met zowel mijn vader die in een rolstoel zit, als mijn moeder én mijn partner in één auto iets leuks gaan doen!” “Te gek dat dit mogelijk is”, schreef een ander. “Er kan zoveel meer én je bent niet zo afhankelijk van een regiotaxi, die vaak niet op tijd komt. Je eigen dag indelen kan nu, voor een redelijke prijs!”

 

Elektrische Zonnebloemauto

“Bewegingsvrijheid én de flexibiliteit om je eigen dag in te delen dus. Het zijn de belangrijke pluspunten die veel gebruikers van de Zonnebloemauto opnoemen. En die mogelijkheden komen voor steeds meer mensen met een lichamelijke beperking binnen bereik”, aldus Matthijs. “Met 52 Zonnebloemauto’s hebben we een landelijke dekking. Op de meest recente aanwinst zijn we ook enorm trots: de 100% elektrische Zonnebloemauto's die we onlangs in Amsterdam en Utrecht in gebruik hebben genomen. Een unicum in Europa!”

 

Het aantal Zonnebloemauto’s zal de komende jaren blijven groeien. “Zo kunnen we ons steentje bijdragen aan een grotere wereld voor mensen met een lichamelijke beperking!”

 

Ook de Zonnebloemauto huren?

De Zonnebloemauto is een rolstoelauto die voor iedereen met een lichamelijke beperking te huur is. Er staan meer dan vijftig auto's verspreid over Nederland. Ook is het mogelijk om een vrijwillig chauffeur aan te vragen. Lees hier meer over de Zonnebloemauto en hoe het huren in zijn werk gaat.