Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Margreth shopt dochters uitzet met Zonnebloemauto

02-10-2019

Een aangepaste auto in de buurt, te huur voor een schappelijke prijs. Voor Margreth Mozes is de Zonnebloemauto een uitkomst. Door haar grote zorgvraag woont ze gescheiden van haar gezin. Als ze een dagje weg wil huurt ze de Zonnebloemauto in Drachten. Onlangs ging ze shoppen met haar dochter Anniek bij Ikea in Groningen.

Margreth Mozes woont met haar gezin in Surhuisterveen. Ze werkt bij een drogisterij en geniet van haar twee opgroeiende pubers. Dan krijgt ze een hersenbloeding. Ze wordt rolstoelafhankelijk en heeft zo veel zorg nodig dat ze niet meer thuis kan wonen. Ze verhuist naar een bejaardenhuis in het dorp. Omdat Margreth veel jonger is zijn er weinig activiteiten die haar aanspreken. Daarom verhuist ze opnieuw. Dit keer naar een zorgcentrum 24 kilometer verderop, waar meer activiteiten zijn. 

Aangepast vervoer

Intussen woont ze al ruim vijf jaar niet meer thuis. Iets wat ze nog elke dag moeilijk vindt. “Het is slikken. Ik was een zelfstandige vrouw en nu heb ik overal hulp bij nodig. Gelukkig zorgt de dagbesteding voor wat afleiding.” Het lastige is wel dat ze 24 kilometer van haar gezin woont. “Eerst kon ik met mijn elektrische rolstoel naar huis rijden, nu heb ik altijd aangepast vervoer nodig.” Margreth gaat elk weekend een middag met de taxi naar huis. “Gewoon weer thuis zijn, dat vind ik heel fijn. Laatst was ik jarig. Het huis was vol en ik had al mijn dierbaren om me heen. Net als vroeger. Daar geniet ik zo van. Als ik dan weer naar het zorgcentrum ga voelt het als logeren, want bij mijn gezin blijft mijn echte thuis.” 

Ikea

Voor uitstapjes maakt ze regelmatig gebruik van de Zonnebloemauto. “Ik ben blij dat deze aangepaste auto in Drachten te huur is. Je bent niet aan tijden gebonden zoals bij de taxi. En mijn mantelzorger Ina kan rijden, dan ben je echt onder elkaar. Dat is fijn.” Onlangs ging Margreth samen met dochter Anniek (19) met de Zonnebloemauto naar Ikea. “Anniek wilde graag weer eens met haar moeder winkelen. Ze gaat binnenkort op kamers en heeft spullen nodig voor haar uitzet. Bestek, dat soort dingen. Typisch iets om met je moeder te kopen.” 

Waardevol

Margreth genoot ervan om in een andere omgeving te zijn. En vooral van de één-op-één tijd met haar dochter. “Dat gebeurt niet zo vaak en daarom kan ik er extra van genieten. Gezellig struinen door zo’n mooie winkel, kijken wat voor leuks er allemaal te koop is. Genieten van de alledaagse moeder-dochter-gesprekken. Iets wat eerst heel gewoon was, maar wat ik nu echt mis. Soms als ik in het verzorgingshuis ben denk ik: Wat heb ik nou nog? Maar als ik dan zo’n middag met Anniek op pad ben, weet ik dat weer. Dat maakt zo’n uitje heel waardevol.”

Huur de auto bij jou in de buurt

Onze aangepaste auto’s zijn door het hele land te huur. Kijk voor meer info en het overzichtskaartje op zonnebloem.nl/zonnebloemauto.

Nu ook elektrisch 

Onze aangepaste rolstoelauto is nu ook te huur in een 100% elektrische variant. De eerste drie elektrische Zonnebloemauto’s staan in Utrecht, Arnhem en Amsterdam. Hier vind je meer informatie over de elektrische auto.