Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

'Zo leuk dat dit kan met de Zonnebloemauto'

03-02-2020

Door haar toenemende beperkingen en zorgvraag kan Christianne (58) steeds moeilijker een dagje weg, of op vakantie. Dromen heeft ze nog volop. Zoals van een dagje Maastricht. Vrijwilligers van de afdeling Weert brachten haar met de Zonnebloemauto hiernaartoe.

Christianne heeft multipele epifysaire dysplasie (MED), een ziekte die ernstige schade veroorzaakt aan de botten. “Het begon toen ik vijftien was. Mijn knieën en enkels werden steeds dikker en ik kon steeds moeilijker de trap op en af. Op een gegeven moment kon ik mijn knieën helemaal niet meer buigen of strekken. Toen werd MED vastgesteld. Doordat mijn botten brozer zijn, breken ze sneller. En als een bot eenmaal gebroken is, groeit het niet meer aan elkaar. Daarom zijn op veel plaatsen gewrichtsprotheses geplaatst.”

Revalideren

Ze onderging de laatste jaren operatie na operatie en bracht elf maanden in een verpleeghuis door om te revalideren. Steeds afhankelijker worden van zorg en niet meer kunnen ondernemen wat ze wil en überhaupt steeds minder buiten komen: het viel Christianne zwaar. Daarom is zo blij met de Zonnebloem. “De Zonnebloem maakt echt het verschil in mijn leven. Dankzij de Zonnebloem kan ik eropuit. En ik kom weer onder de mensen. Daar geniet ik zo van. Ik ben geen type om in mijn uppie thuis en binnen te zitten. Dan voel ik me alleen maar nog meer beperkt.” 

Zonnebloemauto

Toen ze liet vallen dat ze graag eens een dagje naar Maastricht wil, pakte de afdeling dat meteen op. Samen met vrijwilligers Lidy, Ans en Eduard en deelnemer Marianne halen ze Christianne op een zonnige prille voorjaarsdag op met de Zonnebloemauto. “Het is mijn eerste keer met de Zonnebloemauto en het bevalt super. De auto is heel comfortabel en je bent lekker op stap bent met bekenden, in plaats van een onbekende chauffeur. Dat maakt het extra fijn.” 

Een boottocht

De stad bekijken, wat winkelen en lekker ergens samen lunchen: Christianne, Marianne en de vrijwilligers nemen het ervan. Dankzij de zon kan het zelfs al op een terrasje, al blijft de jas wel aan. “De eerste keer buiten lunchen in het zonnetje is altijd een traktatie”, glundert Christianne met de eerste prille zonnestralen op haar gezicht. Na de lunch maken ze een boottocht. “Al die fraaie gevels, bruggen en het landschap: Maastricht is haast nog mooier vanaf het water.” Moe van het gehobbel over de kinderkopjes is Christianne wel, maar het was het meer dan waard. “Ik had deze dag niet willen missen. Zo leuk dat dit mogelijk is dankzij de Zonnebloemauto. Ik wil graag nog eens zo een dagje op stap.”

Actie: 50% korting op 2e dag autohuur

Wil je ook genieten van de vrijheid die de Zonnebloemauto biedt?
Dat kan de komende maanden extra voordelig met de winteractie. Huur de Zonnebloemauto tussen 6 januari en 8 maart 2020 en krijg 50% korting op 2e dag autohuur.