Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloem in de media

Sinds midden maart staat de wereld op zijn kop en de afgelopen maanden hebben mensen ervaren hoe het is om veel thuis te moeten zijn. Voor onze deelnemers is dit ook buiten coronatijd vaak de realiteit. Hier hebben we dan ook op verschillende manieren aandacht voor gevraagd in de media. Op deze pagina een overzicht van een deel van deze media-aandacht. De lijst is bij lange na niet compleet, aangezien veel lokale nieuwsbladen en radiozenders ook aandacht besteed hebben aan acties van afdelingen. 

Isolement Experts

In april vond er een campagne plaats rondom onze Isolement Experts. Deze deelnemers van de Zonnebloem vertelden hun verhaal en dat het voor hen dagelijkse kost is om veel thuis te zijn en er niet op uit te kunnen. De reacties op deze campagne zijn overweldigend geweest. Ook in de media zijn de Isolement Experts veelvuldig in beeld geweest:

  • 5 radiointerviews
  • 1 televisieoptreden bij RTL4-programma 5 uur Live
  • Nieuwsberichten in lokale media:

- Schie.nu Berichtgeving op website naar aanleiding van radio-interview Zonnebloemprojectleider Bart van Dorp

Radio-interview Manon van den Heuvel als Isolement Expert

Alphens Nieuwsblad berichtgeving op website

- Opgenomen in nieuwsbrief van de coalitie Een-tegen-Eenzaamheid van het Ministerie van VWS

- Omroep Gelderland berichtgeving op website

- Regio TV Tiel berichtgeving op website

Twente FM radio-interview Bart van Dorp

- Online campagne van de Volkskrant

EO radio-interview Bart van Dorp op 44:40

- Radio Soest berichtgeving naar aanleiding van radio-interview met Bart van Dorp

- Koffietijd zendtijd over Isolement Experts met Bart van Dorp en Manon van den Heuvel

- Radio-interview met districtshoofd Ina ter Wijlen

- Op www.eenzaam.nl, een site van het Ministerie van VWS, is de campagne van de Isolement Experts gedeeld

- Sinds 7 mei hebben we iedere donderdag en zondag een blokje van 5 minuten in tv-programma Gelderland Helpt

Sunsation Sunflower

Sunsation Sunflower is een actie gestart voor drie potzonnebloemen met een Zonnebloemlot voor € 15. Red je Boeketje doet meer! De actie is ook bedoeld om alle ouderen in verzorghuizen in Nederland op te vrolijken. En daarnaast bijvoorbeeld ook de mensen met een lichamelijke beperking die zelfstandig wonen. Met deze zonnebloemen van Sunsation® gaat er per verkocht pakketje €4,50 naar Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Op Moederdag is er een actie geweest van Red je Boeketje en Radio JND: samen sterk voor De Zonnebloem. Zij riepen op om zo veel mogelijke Sunsation Sunflowers te kopen, waarin € 1 naar de Zonnebloem gaat. Alle verkochte potzonnebloemen zijn vervolgens op Hemelvaartsdag aangeboden aan een verzorgingstehuis met Zonnebloemdeelnemers.

Op 13 mei startte 77 Hoogvliet-filialen een actie met verkoop van de Sunsation Sunflower waarvan van elke verkochte potzonnebloem er € 1 naar de Zonnebloem gaat. Na Hemelvaartsdag ontving de Zonnebloem een cheque met de totale opbrengst.

Op 7 juni verraste Wolter Kroes samen met vrijwilligers de deelnemers van Zonnebloemafdeling Wageningen met een zonnebloem in pot. Dit was te zien in RTL4-programma Vriendenloterij De Winnaars. Lees hier meer.

Zonnebloemauto

De Zonnebloemauto is van mei tot eind juni te huur met 50% korting. Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is dit in deze periode de enige mogelijkheid geweest om de deur uit te gaan. Onder andere het Alphens Nieuwsblad besteedde hier aandacht aan.

Activatiecampagne "De Zonnebloem laat ze niet zitten. Jij toch ook niet?"

Bericht RTV Meppel

Bericht RTV Stichtsevecht

Radio Beverwijk 

Bericht Omroep Gelderland