Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
De Zonnebloem zet testteam in

Meer muziekfestivals toegankelijk voor bezoekers met handicap

Na de Dutch Grand Prix en de Zwarte Cross, worden ook muziekfestivals Concert at Sea en STRAF_WERK toegankelijk voor mensen met een beperking. Dat heeft HandicapNL samen met de festivals afgesproken. De Zonnebloem zet samen met HandicapNL een testteam in om de toegankelijkheid van festivals te onderzoeken.

Bezoekers met een handicap op een festivalterrein zijn eerder uitzondering dan regel. Terwijl er zo'n 1 miljoen mensen met een beperking zijn, die wel naar een festival zouden willen, maar niet kunnen. ‘Het is overduidelijk tijd voor aanpassingen’, zegt HandicapNL-woordvoerder Jeroen van de Koppel: ‘Van parkeerterreinen tot doventolken en een aangepaste camping. Steeds meer festivals worden stap voor stap toegankelijk voor iedereen.’

Racefans met een handicap

HandicapNL trapte de campagne #OnbeperktFeest in 2019 af op de Zwarte Cross. Vorig jaar volgde de Dutch Grand Prix. In Zandvoort bouwde het festival samen met HandicapNL een pop-upzorghotel voor zo’n 100 gasten per nacht, maakte het terrein toegankelijk en ontving in totaal bijna 600 racefans met een handicap. 

Deze zomer wordt ook Concert at Sea toegankelijker voor mensen met een beperking. Net als bij de Grand Prix, komt er op de Brouwersdam een toegankelijke tribune, aangepast sanitair en een speciale ruimte om op adem komen. House- en technofestival STRAF_WERK in Amsterdam zorgt voor speciale parkeerplaatsen, een rust- en relaxruimte en ook een aangepaste website voor mensen met een visuele beperking.

Testteams

Samen met Nationale Vereniging de Zonnebloem zet HandicapNL dit jaar een speciaal testteam in. Een groepje mensen met een lichamelijke beperking gaat proefdraaien op een festival en verslag uitbrengen van wat er al wel en nog niet goed is geregeld. Daaruit komen concrete punten waar een festival mee aan de slag kan om toegankelijk te worden. Vorig jaar testte de Zonnebloem al het terrein van de Dutch Grand Prix in Zandvoort op verzoek van HandicapNL. 

Binnen drie jaar overal onbeperkt feesten

Binnen drie jaar wil HandicapNL ervoor zorgen dat alle toonaangevende festivals in Nederland toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Onder meer Oerol heeft ook al gezegd zich aan te sluiten bij de #OnbeperktFeest missie. Van de Koppel: ‘De Dutch Grand Prix en de Zwarte Cross waren uitstekende voorbeelden voor andere festivals om van te leren. Zodat het over een paar jaar op elk festival onbeperkt feest is!’