Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Beduri loopt de 50 km op de Nijmeegse Vierdaagse voor de Zonnebloem

'Ik gebruik mijn energie en kracht om anderen te helpen'

Beduri op Nijmeegse Vierdaagse

De afgelopen jaren gooide corona roet in het eten, maar dit jaar is Beduri Kadhim weer een vertrouwd gezicht tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Met zijn opvallende Zonnebloemvlag en grote glimlach loopt hij voor de zesde keer 50 kilometer per dag. En dankzij sponsorbijdragen levert hij met elke afgelegde kilometer een mooie bijdrage aan de doelen van de Zonnebloem. 

Beduri kwam 30 jaar geleden als vluchteling vanuit Irak naar Nederland. In zijn eentje. Zijn woonplaats was weggevaagd, zijn familie vermist. “In dit nieuwe leven wilde ik er niet alleen voor mezelf zijn, maar ook voor anderen. Ik wil niets liever dan mijn positieve energie doorgeven aan een ander", vertelde hij in 2017, toen hij voor de derde keer deelnam aan de Vierdaagse. Beduri is daarnaast vrijwilliger bij Zonnebloemafdeling Nijverdal én is vakantievrijwilliger op MPS de Zonnebloem.

Je bent inmiddels een bekende verschijning. Bevalt het leven als Bekende Wandelaar?

Beduri: “Haha, ik ben inderdaad een soort van Vierdaagsebekendheid geworden. Bij de Zevenheuvelenweg ben ik al een paar keer geïnterviewd door Omroep Gelderland. En ook een keer door de NOS. Stond ik ineens met foto en al op hun site. Ik praat sowieso met iedereen. Van mensen die langs de kant staan tot en met burgemeesters. Een speciaal moment was toen ik de koning zag. Willem-Alexander, zijn vrouw en kinderen stonden toen bij de pontonbrug.”

Het is iedere dag een behoorlijke afstand. Hoe heb je je voorbereid?

“Mijn lichaam is wel wat gewend. Ik was vroeger topturner en heb daarna veel gewerkt als turncoach, ook in het buitenland. Ik train altijd goed van tevoren. Goede schoenen zijn ook belangrijk. Ik heb alle Vierdaagses tot nu toe zonder blaren uitgelopen. Ik vind het fijn dat ik om 04:00 uur al kan starten. Het eerste uur ben ik altijd nog een beetje moe, maar daarna word je geduwd door de golf van alle mensen langs de kant en andere wandelaars. Meestal ben ik om 14.00 uur al over de finish. Daarna is het altijd gezellig met de andere wandelaars.” 

De tekst gaat verder onder de foto (Foto: Beduri bij de start tijdens eerdere editie Nijmeegse Vierdaagse)

 
 
 
 
 
 
 
 

Er worden hoge temperaturen verwacht...

"Ik ben wel gewend aan hoge temperaturen. Ik ben in Bagdad geboren en kwam in 1992 naar Nederland, helemaal alleen. Ik ben heel vriendelijk en gastvrij ontvangen door alle mensen. Ik ben de Nederlandse mensen dankbaar en wil graag wat terugdoen. Dat past ook bij mijn traditie. Als ik wat heb, vind ik het leuk om te delen. Zo kwam ik al snel in aanraking met vrijwilligerswerk.”

Waarom de Zonnebloem?

“Ik heb het geluk dat ik gezond ben. Sporten en bewegen is belangrijk voor me. Ik heb ook als fysiotherapeut gewerkt en gezien hoe ingrijpend het kan zijn als je lichaam niet doet wat je graag wil. Ik gebruik mijn energie en kracht om mensen te helpen die daar door omstandigheden minder van hebben. Daar maak ik graag tijd voor vrij.”

De tekst gaat verder onder de foto

Beduri loopt de Nijmeegse Vierdaagse voor de Zonnebloem

Wat doe je zoal voor de Zonnebloem?

“Ik doe vooral promotiewerk. Zorgen dat het verhaal van de Zonnebloem bij de mensen bekend wordt en blijft. Tijdens de Vierdaagse praat ik met andere deelnemers en toeschouwers. Oudere mensen langs de route vraag ik soms of ze vroeger ook gelopen hebben. Dan heb je zo een leuk gesprek. Ik heb ook van alles bij me. Die grote Zonnebloemvlag natuurlijk, mijn poloshirt, pet en de visitekaartjes die ik uitdeel. Mensen kennen me inmiddels. Dan roepen ze: ‘Hé Zonnebloem!’ Soms lopen ze een stukje met me mee en maken ze foto’s. Erg leuk allemaal.” 

Wat is je boodschap aan andere vrijwilligers die meelopen?

“Doe met me mee! Loop gezellig opvallend mee. Met vlag, visitekaartjes en uitleg tussendoor. Ook als je 40 of 30 kilometer loopt. Dan komt ons verhaal op alle routes in beeld.” 

Steun Beduri met een sponsorbijdrage

Goede initiatieven verdienen een beloning. Steun het sympathieke werk van Beduri met een sponsorbijdrage via ons In Actie-platform of via de button hieronder.