Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Tesla actie Hertz

Hertz steunt de Zonnebloem

16-05-2017

Hertz Nederland heeft maatschappelijk betrokken ondernemen hoog in het vaandel staan. Zo stelt de autoverhuurmaatschappij dit voorjaar een Tesla S uit de DREAM collectie belangeloos beschikbaar aan de Zonnebloem voor een landelijke SMS & WIN actie.

Algemeen Directeur van Hertz Nederland, Henk van den Helder koos bewust voor de Zonnebloem als benificient: “Mijn zussen zijn actieve vrijwilligers bij de afdelingen Amstelveen, Aalsmeer en Haarlemmermeer. Vaak strikken ze me om Zonnebloemloten te kopen. Voor een bijdrage aan het lokale activiteitenprogramma. Met deze actie pakken we grootser uit. Zes weken lang wordt een Tesla S ingezet om zoveel mogelijk donaties op te halen voor een nieuwe Zonnebloemauto.

Steentje bijdragen

De Zonnebloem klopte vorig jaar aan bij Hertz om aandacht te vragen voor de Zonnebloemauto. “Sinds 2014 werken we aan een structurele en betaalbare oplossing voor het mobiliteitsprobleem voor mensen met een lichamelijke beperking. Met de Zonnebloemauto voorzien we in die behoefte. En we merken dat er veel draagvlak is van derden om daaraan een steentje bij te dragen. Zo ook bij Hertz. Met donaties en hulp van partners - die hun kennis en netwerken delen - rijden inmiddels al zo’n 35 van deze aangepaste huurauto’s rond,” vertelt Jan-Willem Heijkoop, woordvoerder van de Zonnebloem.

Sensatie

De SMS & WIN actie is een beproefde actie. Hertz stelde eerder bijzondere auto’s beschikbaar aan andere goede doelen. Door te sms’en maken deelnemers kans op een weekend rijden in een auto uit het topsegment. De keuze van de Zonnebloem voor de Tesla S werd zo gemaakt: “Het is op dit moment dé elektrische sensatie op de weg. Een ‘jongensdroom’ om daar mee te rijden.

Meer vrijheid met de Zonnebloemauto

Met de Zonnebloemauto streven wij voor meer mobiliteit en vrijheid voor mensen met een lichamelijke beperking. Dat voorziet in een enorme behoefte. Jan-Willem Heijkoop: “Als je een lichamelijke beperking hebt en afhankelijk bent van regiovervoer en Valys, dan ben je gebonden aan kilometers, tijden en je reisgezelschap. Met de Zonnebloemauto beschikt de huurder zelf over alle vrijheid om te gaan waar, met wie en wanneer hij maar wilt.” Henk van den Helder: “Het is een prachtig, maatschappelijk initiatief. We helpen graag mee om nog een Zonnebloemauto te verwezenlijken.”

Droom

Wie DROOM naar 4333 sms’t, doneert € 3,- voor een nieuwe Zonnebloemauto, maakt meteen ook kans op een weekend lang gratis toeren met de Tesla S. De actie wordt aangeboden door Hertz Nederland en is mede mogelijk gemaakt door Road Advertising.

Meer informatie over de actie

Tesla actie voor Zonnebloemauto