Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Ervaringen

27 februari 2024

27 februari 2024, dat is de datum waarop we met 16 gasten een uitstapje naar ‘Vlinders aan de Vliet’ in Leidschendam maakten.

27 januari 2024

Met circa 75 enthousiaste gasten en vrijwilligers hebben we mogen genieten van het blazersensemble Divertimento uit Leiden.

22 januari 2024

Op 22 januari gingen we met de MuseumPlusBus naar het Rijksmuseum. Deze activiteit kon plaatsvinden met dank aan de Vriendenloterij.

9 november 2023

Op 9 november was het jaarlijkse uitstapje van de Zonnebloem Voorschoten naar winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam.

5 oktober 2023

Tussen 11.30 en 12.00 uur kwamen zo’n 50 gasten aan bij pannenkoekenrestaurant Tante Tokkie met Cirkelbus, eigen vervoer of gebracht door vrijwilligers.

14 september 2023

Op 14 september 2023 gingen we met 10 gasten, 2 vrijwilligers en 2 schippers varen met de Zuidwijckboot.

9 september 2023

Op een warme en zonnige 9e september 2023 was de afdeling Voorschoten van De Zonnebloem weer met een kraam aanwezig op de Verenigingsmarkt.

17 augustus 2023

Op een zonnige 17e augustus gingen we met 35 gasten en zo’n 15 vrijwilligers wandelen in de mooie tuin en omgeving van Klooster Bijdorp.

27 juli 2023

Helaas kwam de voorspelling van buienradar niet uit, zodat de vrijwilligers op de parkeerplaats met poncho’s voor de Zonnebloemgasten klaarstonden.

6 juli 2023

Op 6 juli 2023 gingen we weer met gasten op pad voor het jaarlijkse uitje met de Strandrups.

23 juni 2023

Wat was 23 juni 2023 een mooie dag om het Vrijwilligersfeest te vieren!

1 juni 2023

Op de eerste dag van de meteorologische zomer in 2023 was het niet direct ook zomers te noemen, in elk geval niet wat het weer betreft.

4 april 2023

Al vroeg in de middag verschenen de eerste Zonnebloemgasten, veelal gebracht door vrijwillige chauffeurs, bij het Bondsgebouw.

20 maart 2023

Dit voorjaar was de Regiovakantie in Groepshotel Het Bosgoed in Lunteren.

9 maart 2023

Met 12 Zonnebloemgasten, begeleid door 12 vrijwilligers, werd er genoten bij Vlinders aan de Vliet.

28 januari 2023

De muziekmiddag was dit keer in het Bondsgebouw.

15 december 2022

Het was een gezellige kerstmiddag in het Bondsgebouw.

10 november 2022

Vele Zonnebloemgasten waren benieuwd hoe de Mall er uit zou zien.

6 oktober 2022

In totaal 39 gasten van de Zonnebloem Voorschoten werden thuis opgehaald door onze vrijwilligers of de Cirkelbus, of kwamen op eigen gelegenheid naar Tante Tokkie.

1 september 2022

1 september 2022, het begin van de meteorologische herfst. Deze gebeurtenis vond plaats op dezelfde dag als ons uitje met de Zuydwijckboot.

23 augustus 2022

Nadat de eerste 2 wandelingen deze zomer werden geannuleerd als gevolg van resp. de regen en de hitte konden we eindelijk weer een mooie wandeling maken in de Kloostertuin van Huize Bijdorp.

7 juli 2022

Op 7 juli 2022 konden we gelukkig weer met een aantal gasten naar de Langevelder Slag voor een rit in de Strandrups.

6 juli 2022

Op 6 juli 2023 gingen we weer met gasten op pad voor het jaarlijkse uitje met de Strandrups.

24 juni 2022

Op 24 juli 2022 was het na corona eindelijk weer mogelijk om een Vrijwilligersfeest van de Zonnebloem Voorschoten te organiseren in Buurthuis De Boschbloem.

12 mei 2022

Op 12 mei was het na twee corona jaren voor de Zonnebloem Voorschoten weer mogelijk om de jaarlijkse boottocht te organiseren en gingen de gasten aan boord van een prachtige boot van rederij Van Hulst

12 april 2022

Op 12 april konden we eindelijk weer een gezellig paasfeest organiseren voor onze gasten.

4 november 2021

Bij Tante Tokkie eet je pannenkoeken met een bijzonder uitzicht op de natuurboerderij.

22 september 2021

Het werd een heerlijke middag voor enkele gasten van de Zonnebloem die een uitstapje maakten naar de Langevelderslag in Noordwijk om een rit met de Strandrups te maken.

24 augustus 2021

De tweede Zonnebloemwandeling dit jaar ging 24 augustus naar Bijdorp.

5 augustus 2021

Eindelijk weer een Zonnebloem activiteit!

7 maart 2020

Ieder jaar organiseert de Zonnebloem een muzikale middag. Dit keer werd gekozen voor een licht klassiek optreden van het al bijna 40 jaar bestaande symfonie orkest Sinfonietta uit Voorschoten.

9 januari 2020

Het jaar 2020 begon goed voor de Zonnebloem afdeling Voorschoten, en wel met onze Nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari in het Bondsgebouw.

9 december 2019

Ook dit jaar zijn er weer kerstinkopen gedaan bij Intratuin.

21 november 2019

Dit jaar was er weer een gezellige Sinterklaasmiddag in het Bondsgebouw.

4 november 2019

Maandag 4 november vertrok een bus met 23 gasten en 17 vrijwilligers voor een vakantieweekje naar Luyksgestel.

1 oktober 2019

Op 1 oktober 2019 vierden we het 60-jarig jubileum van de Zonnebloem Voorschoten. Door het slechte geluid kon helaas niet iedereen de speech goed verstaan. Die treft u hieronder aan.

1 oktober 2019

Precies 60 jaar na de oprichting op 1 oktober 1959 werd het 60-jarig jubileum van de Zonnebloem Voorschoten groots gevierd in De Gouden Leeuw.

18 september 2019

Met de nieuwe 'Strandrups' maakten wij woensdagmiddag twee ritten over het strand.

14 september 2019

Vele vrijwilligers hebben zich weer ingezet om de Zonnebloem wat extra bekendheid te geven in het dorp.

8 augustus 2019

Na een grote opknapbeurt, waaronder de aanleg van enkele bruggen, is het sinds vorig jaar weer mogelijk het park te bezoeken.

18 juli 2019

Een prachtige middag om te genieten van de eerste zomerwandeling.

26 juni 2019

Hieronder een verhaaltje van één van onze gasten die een dagje gratis van de Zonnebloemauto gebruik mochten maken. Dit als cadeautje van de 70 jarige Zonnebloem in Breda

21 juni 2019

Op ons jaarlijkse vrijwilligersfeest willen wij alle vrijwilligers, gast-vrijwilligers en chauffeurs bedanken voor alles wat ze het afgelopen jaar voor de Zonnebloem Voorschoten hebben gedaan.

20 juni 2019

Het begon wat bewolkt maar het werd een heerlijk zonnige vaartocht.

16 mei 2019

Het was alweer vijf jaar geleden dat we een bezoek gebracht hebben aan Nederland in miniatuur.

16 april 2019

Op 16 april werd het voorjaar ingeluid met een gezellig Paasfeest. De tafeltjes waren sfeervol aangekleed met voorjaarsbloemen en kleurige kleedjes en er waren volop paaseitjes om van te smullen.

7 maart 2019

Enthousiast namen de Zonnebloemgasten in het Bondsgebouw plaats bij de verschillende spelletjes.

2 februari 2019

Onder grote belangstelling speelde het dagorkest “Vlietstreek” voor een enthousiast publiek in het Cultureel centrum

13 december 2018

Op donderdagmiddag 13 december vierden wij het Kerstfeest in het Bondsgebouw.

Ans Wunderink

06-38414497
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken