Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Rijksmuseum, bedrijfsuitje

Unieke wereldspeler op pad met de Zonnebloem

05-11-2014

Handen uit de mouwen

“In grachten zwemmen, bergen beklimmen, marathons lopen. Ons personeel doet het hele jaar door van alles voor het goede doel. Collega’s hoeven maar iets te opperen en minstens de helft doet zonder aarzelen mee. Super natuurlijk, maar vaak komt het er uiteindelijk wel op neer dat je geld inzamelt of een bedrag overmaakt. Nu wilden we eens een keer als team op een andere manier de handen uit de mouwen steken. En het liefst doen we dat op de plek waarmee we verbonden zijn en waar het kantoor van Control Risk Benelux staat: Amsterdam.

Vooronderzoek

Toen was de vraag: voor welke organisatie kunnen we iets betekenen? Uiteraard werken we alleen met integere partijen. Dat is voor ons vanzelfsprekend: dat is wat we doen. Wij zijn een bureau dat voor organisaties wereldwijd potentiele risico’s in kaart brengt met betrekking tot het land of de regio waarin ze opereren, of de zakelijke relaties waarmee ze samenwerken. Denk aan mogelijke corruptie bij politieke leiders of fysieke gevaren in bijvoorbeeld het Afrikaanse binnenland. Een groot deel van wat wij doen is dus de integriteit van overheden, bedrijven of andere instellingen onderzoeken.

Verantwoording

Dus toen de Zonnebloem ter tafel kwam, hebben we automatisch wat vooronderzoek gedaan. Hoe betrouwbaar is de organisatie? Hoe is verantwoording afgelegd over inkomsten en uitgaven? Niet dat we problemen verwachtten, maar dit zit nu eenmaal in onze genen.

Alles in orde

Toen alles in orde bleek, besloten we contact op te nemen. Toen hoorden we dat we als bedrijf een dagje op stap konden met mensen die dat zelfstandig niet zo gemakkelijk meer kunnen. Als vrijwilliger voor een dag. En het mooie was: ook een dagje Rijksmuseum behoorde tot de mogelijkheden. Veel Amsterdamser dan dat wordt het niet. Dat was dus helemaal goed! 

En het was uiteindelijk ook echt een heel mooie dag. We vonden het heel leerzaam om met mensen in contact te komen die in een heel andere situatie zitten dan wijzelf. Je ontdekt nieuwe werelden en wisselt ervaringen uit. Zo levert het ons allemaal wat op.

control risks, walter stefels, bedrijfsuitje

Walter Stefels

Walter Stefels is managing director van Control Risks Benelux. Dit internationale risicoadviesbureau brengt risico’s in kaart voor bedrijven, NGO’s en overheden met betrekking tot het land of de regio waarin zij opereren.