Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
BEECKK bedrijfsuitje naar Van Abbemuseum

Kunstig bedrijfsuitje met de Zonnebloem

27-06-2017

Het personeelsuitje van adviesbureau BEECKK Ruimtemakers bleef tot het laatst toe een verrassing. Tot een groep Zonnebloemdeelnemers op de stoep stond. Tijd voor een cultureel middagje in het Van Abbemuseum in Eindhoven – in goed gezelschap.

BEECKK Ruimtemakers is een adviesbureau voor gebiedsontwikkeling en werkt veel voor gemeentes. “Als personeelsuitje gaan we vaak bij een gebied kijken dat opnieuw ontwikkeld is, bijvoorbeeld in Hamburg, Düsseldorf of Luik. Dat combineren we met lekker eten en drinken”, vertelt Hans van den Biggelaar, die het bedrijf oprichtte. “Deze keer had een collega het georganiseerd en was het een verrassing wat we gingen doen. Wel kregen we vooraf een rolstoelduwinstructie, dus dat maakte ons éxtra nieuwsgierig.”

Mooie levensverhalen

De groep collega’s reed naar het Van Abbemuseum en ontmoette daar hun gezelschap voor de middag: een aantal nieuwsgierige Zonnebloemdeelnemers. “Het ijs was snel gebroken”, aldus Hans. “Met koffie en wat lekkers erbij raakten we al snel aan de praat. Zelf heb ik geen grootouders meer, dus ik vond het heel leuk om met deze groep in contact te komen. Ze hebben mooie levensverhalen te vertellen. Zonder dit uitje had ik deze mensen waarschijnlijk nooit ontmoet.”

Chinese kunst

Een gids nam de groep mee door het Van Abbemuseum en liet onder meer de tentoonstelling van de Chinese kunstenaar Qiu Zhijie zien. Tiny Bouwmans (76), een rasechte Eindhovense, vond het erg interessant. “Ik begreep niet alles van zijn kunst, maar het was wel heel mooi”, vertelt ze. Als klein meisje kwam ze met school wel eens in het Van Abbemuseum. “Toen hingen er alleen nog schilderijen. Nu staat er van alles!”

BEECKK bedrijfsuitje naar Van Abbemuseum

Lachspieren

Tiny ging voor het eerst mee met een Zonnebloemactiviteit. De BEECKK-medewerkers deden het volgens haar goed als Zonnebloemvrijwilliger. “Wat een leuke jongens en meiden waren dat! We hebben onze lachspieren goed getraind. Als werk doen zij de herindeling van gebieden in de omgeving, dus ik heb even mijn beklag gedaan over de vluchtheuvels die de gemeente bij mij in de buurt had geplaatst. Daar moesten ze om lachen.”

Kaart

Ook de 84-jarige Corry Rooijakkers is een echte Eindhovense, maar was lang niet in het museum geweest. “Het was geweldig. En de begeleiding van de collega’s van BEECKK was heel goed. Bij het afscheid kregen we een kaart met al hun namen erop. En ik kon het goed vinden met een medewerkster, Anne. We hebben zelfs contactgegevens uitgewisseld en misschien komt ze een keertje bij me langs. Dat lijkt me gezellig.”