Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
innocent als bedrijfsuitje naar het Rijksmuseum

Met de 'jongelui' van innocent naar het Rijksmuseum

01-05-2017

10% van hun winst gaat naar het goede doel, het fruit wordt gekocht van leveranciers die netjes met de natuur, milieu en omgeving omgaan en al elf jaar is hun ‘goedgemutste breicampagne’ tegen eenzaamheid onder ouderen een succes. Smoothie- en sappenmerk innocent doet graag goed. Zo ook afgelopen week: tien collega’s namen acht ‘Zonnebloemdames’ mee voor een dagje Rijksmuseum.

Mevrouw Koeleman (92) is een echte kunstliefhebber. Ze kent het Rijksmuseum zelfs na de renovatie al op haar duimpje. Maar toch is er vandaag een primeur: nooit eerder werd ze er door een jonge man doorheen gereden in een rolstoel. “Wat een comfort en gezelligheid. Ik vind het heerlijk zo tussen de jongelui!”

Ze wordt vandaag geduwd door een medewerker van smoothie- en sappenfabrikant innocent. Een aantal collega’s hebben een teamuitje met de Zonnebloem. “We komen met dit team van Benelux-collega’s maandelijks bij elkaar”, vertelt Christiaan van Doornik, sales manager bij innocent. “Naast het vergaderen doen we ook altijd wat leuks, voor teambuilding. Deze keer wilden we wat nuttigs doen waarmee we ook een ander helpen. Toen dacht ik aan de Zonnebloem.”

‘Het andere bedrijfsuitje’

Via het concept ‘het andere bedrijfsuitje’ was een maatschappelijk verantwoord dagje museum zo geregeld. De Zonnebloem organiseert alles rondom het uitje, innocent-medewerkers zetten zich in als vrijwilliger en financieren het. En dus geniet de groep vandaag gezamenlijk van al het moois dat het Rijksmuseum te bieden heeft.

Erfstukken

Mevrouw Koeleman weet goed waar ze heen wil: de eregalerij. “Daar hangen de oude meesters.” En dus vraagt ze ‘haar’ begeleider haar die richting op te duwen. Met een groepje bekijken ze de beroemde Nachtwacht. Maar al snel wijst mevrouw Koeleman naar de kleine nissen, links en rechts van de galerij. “Daar moet je eigenlijk zijn”, zegt ze. “Hier hangt prachtig schilderwerk, zó realistisch. Alsof de figuren je echt aankijken. Dit zijn echt geweldige erfstukken uit de Gouden Eeuw.” De vrijwilliger is onder de indruk van haar kennis en moet glimlachen. “We hebben een gids in ons midden!”

Leuke gesprekken

De groep verspreidt zich verder over het museum en tafelt na twee uur kunst kijken na in het restaurant. De innocent-collega’s vermaken zich uitstekend, net als de dames. Christiaan: “Het is echt heel mooi om deze tijd samen met hen te delen. Je hebt leuke gesprekken met elkaar en kunt ze een mooie middag bezorgen. Dat geeft ons veel voldoening. Tegelijkertijd worden we met de neus op de feiten gedrukt: als je afhankelijk bent van een rolstoel, dan is een museumbezoekje niet zo vanzelfsprekend. Des te mooier is het om met iets kleins zoveel te kunnen betekenen.”

Leeftijdsverschil

Mevrouw Koeleman is erg te spreken over de collega’s en hun debuut als Zonnebloemvrijwilliger. “Het duwen in de rolstoel voelden ze heel goed aan. Als we een schilderij naderden, vroegen ze heel vriendelijk aan andere bezoekers of we erlangs mochten. Zo konden we het ook vanuit een lager perspectief heel goed zien.” En het grote leeftijdsverschil? “Dat was juist leuk! Ik vind het heerlijk om de jongere generatie deze kunst te laten zien.”

Fit en gezond

Het bedrijf van Christiaan en zijn collega’s kent ze ook. “Toen ik hoorde dat ze van een gezonde drankjesfabriek waren, dacht ik: die zullen wel allemaal heel fit en gezond zijn. Dat was ook wel zo. Maar als je zelf 92 bent, dan vind je een ander al snel fit, hè.”