Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

NL Doet

Bijzondere actie tijdens NLDoet

09-03-2018

Tijdens NLDoet worden er vandaag en morgen allerlei acties opgezet om mensen kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk in Nederland. Het initiatief van accountants- en adviesorganisatie KPMG springt hier voor de Zonnebloem tussenuit. In totaal zet dit bedrijf vandaag 154 medewerkers in. Zij organiseren en begeleiden zo’n 126 Zonnebloemdeelnemers tijdens een dagje uit bij verschillende vrijetijdslocaties in Nederland zoals het Natuurhistorisch museum in Maastricht en het dierenpark in Amersfoort.

Samen met 32 vrijwilligers van de Zonnebloem gaan de groepen op pad. De Zonnebloemvrijwilligers hebben veelal een zorgachtergrond. Daardoor krijgen de mensen met een lichamelijke beperking tijdens de dag de gewenste medische zorg. De Zonnebloem verrijkt al bijna 70 jaar het leven van mensen met een lichamelijke beperking. KPMG draagt de Zonnebloem al jaren een warm hart toe en maakt onder meer regelmatig gebruik van ‘Het Andere Bedrijfsuitje’ van de Zonnebloem. Het is voor het eerst dat 154 KPMG-medewerkers tegelijk zich inzetten voor de Zonnebloem.

NLDoet

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land zoals de Zonnebloem, weer NLdoet. Op deze twee dagen zetten wij gezamenlijk het vrijwilligerswerk in de spotlights en wordt iedereen uitgenodigd om een dagje de handen uit de mouwen te steken en te ruiken en te proeven aan het vrijwilligerswerk. Via de website van NLDoet kun je zien wie er meedoen bij jou in de buurt.