Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

$name

“Iets doen voor je omgeving: dat zit ons bedrijf in het bloed. Bijvoorbeeld door goede doelen te sponsoren, maar vooral ook door medewerkers aan te moedigen zich voor de maatschappij in te zetten. Het hele jaar door, maar in het bijzonder tijdens onze jaarlijkse Global Community Week. Dan krijgen alle 55.000 medewerkers wereldwijd de kans iets concreets te doen. Van het samenstellen van voedselpakketten voor mensen die het minder hebben tot een strand opruimen.

Dit jaar besloten we om voor alle medewerkers in de Benelux één gezamenlijke activiteit te organiseren. Een mooie manier om het gemeenschapsgevoel extra te versterken. We zochten daarvoor een geschikte partner en via een van mijn collega’s kwamen we bij de Zonnebloem uit. Op dinsdag ontmoetten we 90 deelnemers en 10 vrijwilligers in de Beekse Bergen. Mensen met een – soms zeer ernstige – lichamelijke beperking. Zelf waren we met 115 mensen: 75% van onze organisatie.

Als fotograaf van dienst ben ik ben de hele dag op pad geweest, van het ene groepje naar het andere, kriskras door het park. De sfeer was in elk geval bijzonder. Overal kwam ik lachende, soms zelfs zingende mensen tegen. Aan het einde van de dag vielen sommige mensen van de Zonnebloem en Zürich elkaar letterlijk in de armen. Bij de koffie en het bier werden kaartjes uitgewisseld, mensen hebben later in de week foto’s uitgewisseld. Er zijn op één dag vriendschappen geboren.

Maar wat me nog het meest bij is gebleven, is de enorm warme sfeer van wederzijds respect. Dankbaarheid vanuit de Zonnebloem-deelnemers voor een mooie dag en alle hulp. En omgekeerd veel waardering van onze medewerkers voor de deelnemers. Voor hun positieve instelling en vrolijkheid. Als kantoormedewerker heb je soms de neiging om te klagen over onbenullige zaken als of het te warm of koud is, of je beeldscherm wel op de juiste plek staat… Het is heel goed om dan van zo dichtbij in aanraking te komen met mensen die ondanks een beperking zo positief in het leven staan.

Kortom: een bijzonder geslaagde dag, wat ons betreft voor herhaling vatbaar!”

Jan Mussche

Jan Mussche is directeur HR bij Zurich Benelux, dat onlangs met 115 collega’s meedeed aan het ‘Andere Bedrijfsuitje’ van de Zonnebloem.