Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De Zonnebloem verrast door grote nalatenschap

16-12-2013

Een goed doel opnemen in je testament is een hartverwarmend gebaar. Ook de Zonnebloem wordt soms verrast door iemand die op deze bijzondere manier geld schenkt. Onlangs ontvingen we een wel heel uitzonderlijke gift, van enkele miljoenen euro’s.

De bijzondere nalatenschap is een enorme extra gift voor de vereniging. We hebben dan ook goed nagedacht over een passende bestemming. Uiteindelijk gaat het geld naar extra vervoersmogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking en het werven van nog meer vrijwilligers uit de zorg. Tot slot houden we een deel van het geld in onze organisatiekas, zodat het op een later moment van waarde kan zijn. “Deze nalatenschap was een heel grote verrassing”, vertelt Fanny Poortman, klantgroepmanager Speciale Donaties. “Een gift van zo’n grote omvang hebben we nog nooit gekregen. Fantastisch, we kunnen hier zoveel moois mee doen!”  

Goed doel blijven steunen

Het opnemen van de Zonnebloem in je testament is een enorm bijzonder cadeau, legt Fanny uit. “Het maakt niet uit hoe omvangrijk het bedrag is: groot of klein, alles is waardevol. Het is voor ons echt een extraatje, waarmee we belangrijk werk kunnen doen. Een hartverwarmend gebaar, waarmee mensen na hun overlijden toch de Zonnebloem kunnen blijven steunen.”

De Nalatenschap op tv

Een voorbeeld van een andere nalatenschap is die van Marga Kerklaan, een 87-jarige vrouw die in februari dit jaar overleed. Toen bleek dat zij de Zonnebloem in haar testament had opgenomen. In november werd in een tv-uitzending van de serie De Nalatenschap haar bijzondere verhaal verteld.