Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Volkskrant onderzoek benadrukt belang erfenissen

‘Erfenissen redden goede doelen’. Onder deze kop presenteert de Volkskrant vandaag de uitkomsten van haar jaarlijkse onderzoek naar de opbrengst uit eigen fondsenwerving van veertig grote goede doelen.

Het blijkt dat structurele donaties dalen. Maar dat dit voor een aantal goede doelen wordt gecompenseerd door inkomsten uit nalatenschappen. Dat geldt ook voor de Zonnebloem. Wij ontvingen in 2013 een uitzonderlijk grote nalatenschap van 12,2 miljoen euro. Daarmee komen we op de derde plek in het overzicht ‘Inkomsten uit nalatenschappen’.

Eind vorig jaar meldden we al dat we erg verrast en blij waren met deze bijzondere nalatenschap, afkomstig van een trouwe donateur. Deze meneer was zo geraakt door onze vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking, dat hij ons een groot bedrag wilde nalaten. Er is door het bestuur van de vereniging goed nagedacht over een passende bestemming. 
Een deel van het bedrag gaat naar extra vervoersmogelijkheden voor deelnemers aan onze  vakanties, dagjes uit en evenementen. Naast een verdere optimalisatie van het groepsvervoer, kijken we ook naar individuele oplossingen voor rolstoelgebruikers. Zo is vorige week een proef gestart met Zonnebloemauto’s, speciale huurauto’s voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. Deze nieuwe vorm van vervoer geeft onze achterban extra bewegingsvrijheid om te gaan en staan waar zij willen.

Ook voor de vrijwilligersorganisatie is een deel van de erfenis gereserveerd. Zo is er een grote behoefte aan meer vrijwilligers uit de zorg om nog meer deelnemers van een aangepaste vakantie te kunnen laten genieten. Ook maken we de komende tijd grote stappen met de relatief nieuwe groep projectvrijwilligers. Om alle 42.000 Zonnebloemvrijwilligers te bereiken en op een goede manier te kunnen informeren, wordt  extra geïnvesteerd in digitalisering van de informatiestromen.

Het aantal donateurs en het bedrag dat de Zonnebloem jaarlijks van deze groep ontvangt, daalt al enkele jaren. Daarom is het laatste deel van de nalatenschap toegevoegd aan de continuïteitsreserve.

Lees het artikel in de Volkskrant