Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Dagvaarding

Op donderdagmiddag 5 november ontving Nationale Vereniging de Zonnebloem een dagvaarding. Deze dagvaarding heeft betrekking op de grote nalatenschap van de heer Arend Broekhuis in 2013. De weduwe vraagt de rechter om het testament nietig te verklaren omdat de heer Broekhuis volgens haar bij het opmaken van zijn testament wilsonbekwaam was.

In het najaar van 2013 werd bekend dat de heer Broekhuis ruim 12 miljoen euro naliet aan de Zonnebloem. Datzelfde bedrag ging ook naar een ander goed doel (Leger des Heils). De weduwe ontving een legaat bestaande uit het vruchtgebruik van zowel een geldsom als de woning. Ook zijn stiefkinderen en stiefkleinkinderen ontvingen een legaat. 

Dat onder andere wij in het testament van de heer Broekhuis waren opgenomen, en ook nog met zo’n enorm bedrag, was voor ons destijds een grote verrassing. De Zonnebloem heeft alle begrip voor de teleurstelling bij de familie over de exacte verdeling van de erfenis. Maar ze kan hierover helaas niet onderhandelen met de familie, omdat het hier om de laatste wil van de heer Broekhuis gaat en de vereniging deze dient en wenst te respecteren. 

De heer Broekhuis was bij de Zonnebloem bekend als iemand die zich erg betrokken voelde bij de vereniging. Deze betrokkenheid uitte hij door gedurende langere tijd met regelmaat aan de vereniging te doneren. Bij ons zijn geen feiten bekend over een eventuele wilsonbekwaamheid. Eerder gaven wij reeds aan dat als blijkt dat delen van de erfenis onterecht naar ons zijn overgemaakt, wij deze bedragen uiteraard terug betalen.