Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Nalaten aan goede doelen

19-02-2015
Het tv-programma 1V / EenVandaag besteedde op donderdag 19 februari aandacht aan ‘Nalaten aan goede doelen’. Hierbij werd uitgebreid stilgestaan bij de grote erfenis die onder andere de Zonnebloem in 2013 ontving na het overlijden van de heer Broekhuis.

Voorafgaand aan de uitzending zijn wij gevraagd om een reactie op deze specifieke erfenis. Ter informatie hebben wij onderstaande toelichting toegestuurd.

In het Algemeen Dagblad van zaterdag 31 januari wordt de Zonnebloem genoemd in relatie tot een grote nalatenschap van miljonair Arend Broekhuis. Dat onder andere wij in het testament van deze trouwe donateur waren opgenomen, en ook nog met zo’n enorm bedrag, was voor ons destijds een grote verrassing. De donateur droeg de vereniging een warm hart toe en kende ons onder andere via het vakantieschip MPS de Zonnebloem.

De nabestaanden van de overleden donateur uiten in het AD onder andere hun teleurstelling over de omvang van het erfenisdeel dat voor hen is bestemd en het feit dat ook het  huis is nagelaten aan derden. De weduwe heeft echter wel het vruchtgebruik van dit huis, waardoor ze er tot haar dood kan blijven wonen. De Zonnebloem heeft alle begrip voor de enorme teleurstelling bij de familie, maar kan niet anders dan de laatste wil van de heer Broekhuis respecteren.

Eerder zijn de nabestaanden naar de rechter gestapt omdat zij van mening zijn dat de overledene niet wilsbekwaam was bij het opmaken van het testament. Dit halen zij in het artikel meerdere keren aan. De rechter heeft bepaald dat de psychiater die deze donateur wilsbekwaam heeft bevonden, inzage moet geven in het dossier.

Bij de Zonnebloem zijn geen feiten bekend over een eventuele wilsonbekwaamheid. Deskundigen zullen dit onderzoeken en wij kijken uit naar hun bevindingen. Als uit onderzoeken blijkt dat de erfenis onterecht aan de Zonnebloem is toebedeeld, betalen wij uiteraard het bedrag terug.