Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Eindvonnis zaak Broekhuis

31-03-2017
We ontvingen het eindvonnis van Rechtbank Midden-Nederland. Het vonnis heeft betrekking op de grote nalatenschap van de heer Arend Broekhuis uit 2013. De rechter stelt de weduwe op alle punten in het ongelijk. Zij vroeg bij de rechter om het testament nietig te verklaren. Volgens haar was de heer Broekhuis bij het opmaken van het testament wilsonbekwaam. De rechter oordeelt dat dit onbewezen is. Daarmee is het testament van de heer Broekhuis rechtsgeldig.

Nalatenschap

In het najaar van 2013 werd bekend dat de heer Broekhuis ruim 12 miljoen euro naliet aan de Zonnebloem. Datzelfde bedrag ging ook naar het een ander goed doel. De weduwe ontving een legaat bestaande uit het vruchtgebruik van zowel een geldsom als de woning. Ook zijn stiefkinderen en stiefkleinkinderen ontvingen een legaat.

Verrassing

Dat de heer Broekhuis onder meer de Zonnebloem in zijn testament opnam en ook nog met zo’n enorm bedrag, was voor ons destijds een grote verrassing. De Zonnebloem had alle begrip voor de teleurstelling bij de familie over de exacte verdeling van de erfenis .Maar wij konden hierover helaas niet onderhandelen met de familie. Het gaat namelijk om de laatste wil van de heer Broekhuis en de vereniging dient en wenst deze te respecteren.  

Besteding nalatenschap

Regels van brancheorganisatie Goede Doelen Nederland schrijven voor dat goede doelen geen te hoge reserves mogen hebben. Begin 2014 maakten we daarom een bestemmingsplan voor het bedrag. Wij hebben de nalatenschap besteed om de dienstverlening voor onze deelnemers te vergroten. Onder andere het speciale vervoersaanbod kwam hieruit voort. Daarnaast ging een deel naar het cursusaanbod voor vrijwilligers en naar de werving van zorgvrijwilligers.

Betrokkenheid

De heer Broekhuis was bij de Zonnebloem bekend als iemand die zich erg betrokken voelde bij de vereniging. Deze betrokkenheid uitte hij door gedurende langere tijd met regelmaat aan de vereniging te doneren. Bij ons waren geen feiten bekend over een eventuele wilsonbekwaamheid. Wij werkten vanzelfsprekend mee aan de rechtszaak. In tegenstelling tot eerdere berichten tijdens de comparitiezitting in oktober 2016, komt er geen tussenvonnis en is dit een eindvonnis.