Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Fashion on wheels-winnaar Kelly Lampers bezoekt Milaan

En, hoe was Milaan? 

“Echt heel erg leuk. Een nieuwe omgeving inspireert me altijd. Dus ik heb weer veel ideeën opgedaan. En de ontmoeting met Addy van den Krommenacker was ook heel leuk. We spraken elkaar op het dakterras van La Rinascente, het oudste warenhuis van Milaan.” 

Waar ging het gesprek zoal over? 

“We hebben het natuurlijk over rolstoelkleding gehad. Maar eigenlijk vooral over het opstarten van een eigen bedrijf. Addy heeft me de nodige tips gegeven. En hij nodigde me uit voor een show die avond, met een presentatie van zijn eerste parfumlijn.”

Een eigen bedrijf, zei je? Wat zijn je plannen? 

“Ik wil een eigen kledinglijn maken voor mensen in een rolstoel. Een modieuze, trendy confectielijn. Ik zit nog in de beginfase, maar ik hoop begin volgend jaar echt van start te kunnen. Ik ben nog op zoek naar een zakelijk partner, liefst iemand die mee wil investeren.” 

Aan je ideeën zal het niet liggen... 

“Nee, schetsen en ideeën genoeg. En het is een gat in de markt, daarvan ben ik overtuigd. Ik heb heel veel leuke reacties gehad op Fashion on wheels, van interviews tot enthousiaste reacties van rolstoelgebruikers. En ondertussen heb ik ook veel marktonderzoek gedaan. Dan zie je dat bestaande kleding voor rolstoelgebruikers óf maatwerk is, óf gewoon niet trendy. De tijd is rijp voor een modieuze, commerciële confectielijn.” 

Hoe ga je je ervaring uit Fashion on wheels gebruiken om dat te bereiken? 

“Tijdens de competitie heb ik vooral geleerd met welke praktische zaken je in het ontwerp rekening wilt houden. Maar ook dat je de verschillen tussen mensen met en zonder beperking niet continu moet benadrukken. Bestaande kleding richt zich vaak specifiek op mensen in een rolstoel. Dat wil ik anders doen. Ik wil een kledinglijn met ontwerpen voor mensen met én zonder beperking.” 

Volg Kelly op Twitter via @KellyFiderelly.

>> Meer over ons project Fashion on Wheels