Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

A Body Issue start crowdfunding voor rolstoelmode

Vervolg Fashion on Wheels

Het is eindelijk zover voor Marije en Katja van A Body Issue: hun eigen kledinglijn is een feit! Nu kijken ze naar de toekomst: er zijn nóg meer bodyscans nodig voor de doorontwikkeling van hun patronen. En om die scans nog langer kosteloos aan te kunnen bieden, hebben ze hulp nodig. 

Marije en Katja van A Body Issue vinden, net als de Zonnebloem, dat iedereen recht heeft op mooie kleding. Ook als je in een rolstoel zit. De Zonnebloem zette hier onder meer het project Fashion on wheels voor op.  

Omdat er geen standaard basispatroon bestaat voor ‘de zittende mens’, besloot A Body Issue een jaar geleden om zelf een patroon te gaan ontwikkelen. Met behulp van een 3D-bodyscanner. Van mensen in een rolstoel werden scans gemaakt om uiteindelijk tot een maattabel te komen. Deze maattabel is het uitgangspunt voor een eigen lijn met confectiekleding voor mensen in een rolstoel.

Modeshow

Begin juni bereikten de dames een belangrijke mijlpaal: de modeshow van hun eerste confectielijn! In de Eusebiuskerk in Arnhem zat de tribune vol. Marije: “Dit is het moment waar we naartoe hebben gewerkt. Een prachtige show met onze eigen kleding, geshowd door dames en heren in een rolstoel.”

Tijdens de show waren de reacties erg positief, aldus Marije. “Er hing een positieve sfeer. Ik hoorde iemand praten over haar ‘imperfecte lichaam in perfecte kleding’. Vaak werd ook gezegd: “Ach, welk lijf is wel perfect?”. Het geeft aan hoe iedereen er in staat. De modellen waren bovendien enthousiast over de kleding en de pasvorm. Dat is voor ons toch een bevestiging dat we op de juiste weg zijn.”

Vooruitkijken

De eerste kledinglijn is er. Hoe nu verder? Tijd om stil te zitten is er in ieder geval niet. “We zijn nu alweer druk met de voorbereidingen voor de aankomende wintercollectie”, aldus Marije. “Daarnaast is onze webshop online gegaan én loopt er een crowdfundingscampagne. Zo’n 3D-bodyscan is duur en ook het ontwikkelen van het basispatroon is een flinke investering. Met deze actie willen we geld ophalen om de bodyscan zo lang mogelijk gratis aan te kunnen bieden om zo de maattabel verder door te ontwikkelen.”

Help mee

Wil je bijdragen aan het doel van A Body Issue en helpen 3D-bodyscans nog langer gratis aan te kunnen bieden? Kijk dan op de crowdfundingspagina