Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Mode op Support 2016 wie maakt wat

Modeplein Support 2016

Als je in een rolstoel zit is goed passende en comfortabele kleding extra belangrijk. Maar de keuze en beschikbaarheid van echt goede kleding is vaak beperkt. Bovendien is de kleding vaak niet trendy en meestal duur. De Zonnebloem vindt dat dat anders moet! Met de actie Fashion on wheels vroegen we eerder al aandacht voor mode voor mensen in een rolstoel. Hierdoor kwamen wij ook in contact met ontwerpers die werken aan hetzelfde: goed passende kleding voor rolstoelgebruikers. Want wij vinden dat iedereen zorgeloos moet kunnen deelnemen aan de samenleving. En daar hoort kleding ook bij. We stellen voor:

Netstitch

Netty Beyer van Netstitch: “Wij zijn in 1999 opgericht als leerwerkbedrijf en maken o.a. kleding voor én door rolstoelgebruikers. Mensen met een beperking volgen bij ons een mbo-opleiding in mode of administratie. Onze leerlingen en werknemers behoren zelf tot de doelgroep, dus zij weten wat er nodig is en waarop ze extra moeten letten. Wij maken maatwerkkleding in ons eigen atelier voor de prijs van confectiekleding. En sinds kort hebben we een mobiele paskamer met een brancard en een tillift die we overal naartoe kunnen rijden. Zodat mensen ook op locatie de paservaring kunnen beleven.” Meer weten? Kijk op www.netstitch.nl.

Modeplein Support 2016 - Netstitch

 

A Body Issue

Katja van Groningen, fashion designer en Marije van der Windt, careprofessional zijn de personen achter A Body Issue. “Kleding is een uiting van je identiteit en geeft uitdrukking aan wie je bent. We maken kleding die mooi zit als je altijd zit. Met behulp van een 3D bodyscanner hebben we maatvoering ontwikkeld die volledig is afgestemd op de zittende mens. Deze vormt de basis voor onze dames- en herencollectie. We presenteren regelmatig nieuwe items, maar bieden ook de mogelijkheid om kleding op maat te laten maken.” Voor meer informatie kijk je op www.abodyissue.nl.

Modeplein Support 2016 - A Body Issue

 

Chairmelotte

Christa de Wit en haar zoon richtten ruim drie jaar geleden hun webshop Chairmelotte op. Chairmelotte ontwerpt en verkoopt couture, luxe en stijlvolle kleding voor rolstoelgebruikers. De kleding is ontworpen om in te zitten en heeft, vaak onzichtbare, aanpassingen voor extra comfort. Ook internationaal is Chairmelotte zichtbaar: “Onze ontwerpen zijn door minister Ploumen gepresenteerd in het boek Dutch Design in China, samen met andere Nederlandse designers zoals Daan Roosegaarde. Nu we het vierde jaar ingaan komen de klanten uit Nederland, verschillende Europese landen en uit de Verenigde Staten en Brazilië. Chairmelotte hoort graag van rolstoelgebruikers zelf wat ze willen dragen.” Kijk op www.chairmelotte.com voor meer informatie.

Modeplein Support 2016 - Chairmelotte

Be it! By Jenn

Jennifer Rijnberg van Be it! by Jenn vindt dat rolstoelgebruikers niet anders hoeven te leven dan mensen die niet in een rolstoel zitten. “Ik ontwerp en verkoop aangepaste kleding. Modieus, comfortabel en betaalbaar. Toen ik mijn vriend ontmoette, die in een rolstoel zit, ontdekte ik dat normale kleding anders valt als je zit. En het vinden van goed zittende kleding bleek ook lastig. Daar wilde ik iets aan doen.” Jennifer had geen ervaring met mode, maar ze ziet dagelijks hoe belangrijk goed passende kleding is. “Mijn vriend is mijn model, hij mag al mijn ideeën testen.” Meer weten? Kijk op www.beitbyjenn.nl.

Modeplein Support 2016 - Be it by Jenn

 

You're Unlimited

Stephanie Hollanders is de persoon achter You’re unlimited. In 2011 kwam Stephanie na een zwaar auto-ongeluk in een rolstoel terecht. “Ik kwam er al snel achter dat kleding dan soms heel onpraktisch blijkt. Ook kon ik weinig leuke confectiekleding vinden. Voor mijn ongeluk was ik al bezig met mode en styling, dus ben ik zelf aan de slag gegaan.” Stephanie ontwerpt mode vanuit de gedachte dat kleding bijdraagt aan een positief zelfbeeld. En omdat ze ontwerpt vanuit haar eigen perspectief, weet ze precies waar ze op moet letten. Kijk op www.youreunlimited.nl voor de collectie en meer informatie.

Modeplein Support 2016 - You're Unlimited

 

SUE

Twee jaar geleden won Kelly Sue Scholte-Lampers de finale van ons mode-initiatief Fashion on wheels. Naar aanleiding daarvan besloot ze verder te gaan met aangepaste mode. En met resultaat! In 2016 lanceert ze haar eigen kledinglijn voor rolstoelgebruikers, onder de naam SUE. SUE richt zich niet op beperkingen, maar op de stijl en identiteit van degene die de kleding draagt. Tijdens Support toonde Kelly alvast een voorproefje van haar werk. Op 10 juli lanceert SUE haar allereerste collectie tijdens de Mercedes Benz Fashion Week in Amsterdam. Meer lezen over Kelly? Kijk op www.sue-online.nl.

Modeplein Support 2016 - SUE

 

MOS

Alicia de Groot studeerde twee jaar geleden af aan het Amsterdam Fashion Institute. “Kleding voor zittende mensen is technisch gezien een grote uitdaging. Hier ben ik dan ook mee aan de slag gegaan als afstudeeropdracht.” Met haar diploma op zak, startte ze haar eigen kledinglijn voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel: MOS. Eind juli lanceert zij de eerste collectie. “Wat ik wil is dat mijn kleding jeugdig is. En je moet niet kunnen zien dat het aangepast is. De kennis die ik de laatste jaren heb opgedaan, bijvoorbeeld bij Mart Visser, zet ik in om kleding te kunnen aanbieden die natuurlijk aanvoelt en perfect aansluit. Goede kwaliteit, die betaalbaar is en zit als een tweede huid!” Voor meer informatie over MOS kijk je op mosbyaliciadegroot.com.

Modeplein Support 2016 - MOS