Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Lekker kliederen met paaschocola

01-05-2015

Wie te oud is om paaseieren te verstoppen of te zoeken, kan maar één ding doen: ze zelf maken! Dat dacht ook de jongerenwerkgroep van de Zonnebloem in Amsterdam. Zij organiseerde zo vlak voor de Paasdagen een chocoladeworkshop.

Elke maand organiseert de werkgroep in Amsterdam een leuke activiteit, speciaal voor jongeren met een lichamelijke handicap. Voor de chocoladeworkshop hadden ruim twintig personen zich aangemeld. Zo ook Annet. “Als mijn gezondheid het toelaat, vind ik het ook leuk om thuis te bakken”, vertelt ze. “En wie houdt er nu niet van chocola?

Spuitzak

De groep kreeg een schort om en ging aan de slag. “Dat viel nog niet mee. Zo lijkt een spuitzak heel makkelijk, maar bij mij kwam de mousse er steeds aan de bovenkant uit!”, vertelt Annet lachend. “En kleine vormpjes maken is ook niet zo gemakkelijk. Zeker niet als je net als ik lichte spasmen heb. Maar ach, dan maar wat kliederen. Je kunt moeilijk achter de geraniums gaan zitten, toch? En er zijn altijd vrijwilligers die te hulp schieten als het nodig is.

Voorraadje

Het eindresultaat mag er wezen. Annet somt op: “Paaseitjes gevuld met karamel, schuimkoekjes, marshmallows gedoopt in chocolade, en chocoladekoekjes. En je mocht het zelf mee naar huis nemen. Dus ik heb een lekker voorraadje voor de paasdagen.”