Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Bevrijdingsfestival helpt Zonnebloemjongeren op weg

05-05-2015

Onze jongerenwerkgroep uit het noorden is op weg naar het Bevrijdingsfestival in Groningen. Nog nooit werd een dagje uit zó goed voorbereid. De vrijwilligers hielden gisteren een ‘generale repetitie’ op het festivalterrein, met fantastische hulp van de organisatie!

Waar kan het aangepast vervoer het best parkeren? Hoe kunnen we het best met rolstoelen het terrein op? Waar zijn de aangepaste toiletten? Hoe makkelijk kunnen we drinken halen? Vragen die menig vrijwilliger zich stelt voorafgaand aan een festivalbezoek. Zo ook Carla Sok van de jongerenwerkgroep Groningen/Drenthe. Samen met andere vrijwilligers inspecteerde ze gisteren alvast het terrein.

Geluid en drukte 

Pieter Spoelstra, Hoofd Productie van het festival, was blij verrast met het telefoontje van Carla. “Naar een festival gaan als je in een rolstoel zit, moet je niet onderschatten. Geluid, drukte, maar de logistiek brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Aangepast vervoer moet ook kunnen parkeren. Ik vond het geweldig dat de vrijwilligers van de Zonnebloem het daarom zo goed aanpakten. Dan wil ik ze met alle plezier over het terrein begeleiden en advies geven.” 

Vip's 

Gisteren verwelkomde Pieter Carla en de andere vrijwilligers op het festivalterrein. Carla: “We werden echt als vip’s ontvangen! Samen hebben we de hele dag doorgelopen, als een soort generale repetitie. Van het aankomen tot het weer opgehaald worden. En alles wat ertussen zit.” 

Backstage 

Pieter deed bovendien een bijzonder voorstel: “De busjes mogen van mij gerust achter het podium parkeren, om vanuit daar het terrein op te gaan”, vertelt hij. “Daarnaast mogen de vrijwilligers backstage als het nodig is en sponsoren we iedereen in de groep graag met een handvol consumptiemuntjes.” Carla is dolgelukkig met het aanbod. “Fantastisch dat deze club zo meewerkt! Wij hebben er ontzettend veel zin in en weten nu dat het helemaal goed komt. We gaan deze uitdaging met vertrouwen tegemoet.” 

Kaartjes bevrijdingsfestival

Vrijheid met elkaar 

Pieter is blij dat hij kan bijdragen. “We hebben hier vandaag een mooi gratis evenement en daar zijn we trots op. We vieren de vrijheid, en vrijheid is ook iets wat je met een ander deelt. Daarom willen we dit graag voor de Zonnebloem doen. En uiteindelijk hebben ze het ook zelf gedaan: het idee kwam echt uit de vrijwilligers zelf.” 

Benieuwd hoe de jongeren het hebben gehad op het festival? Bekijk de foto's op hun Facebook-pagina!