Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Barbecueën, paintballen, bowlen. De afdeling Dermatologie van het Erasmus MC liet het dit jaar links liggen. Zij kozen voor een bijzonder personeelsuitje: een dagje op stap met deelnemers van de Zonnebloem. “Dit heeft ons echt verrast.”

Elk jaar bedenkt het hoofd van de afdeling Dermatologie een leuk personeelsuitje voor alle medewerkers. Tamar Nijsten, nieuw in de functie, zocht naar iets bijzonders. “Op de radio hoorde ik een commercial over een bedrijfsuitje met de Zonnebloem. Het leek me wel mooi om eens een zinvolle invulling te geven aan onze activiteit.”

Hard werken

Het idee voor een dagje vrijwilligerswerk werd niet bij iedere medewerker meteen positief ontvangen. “Dat was nooit eerder gedaan. En vrijwilligerswerk wordt al snel geassocieerd met hard werken en niet met ontspannen of genieten. Des te meer keek ik ernaar uit, omdat ik vermoedde dat het juist een heel leuke dag zou kunnen worden.”

Persoonlijke band

De ruim 70 collega’s konden zich aanmelden voor twee activiteiten: een dagje Diergaarde Blijdorp of naar Boijmans van Beuningen. Het bleek al snel een schot in de roos. “De mooie verhalen, het optimistische denken, de dankbaarheid. Echt een geweldige middag om mee te maken”, vertelt Petra Plak, coördinator op de afdeling. “Je bouwt binnen een paar uur echt een persoonlijke band op met iemand.”

Met zorg bezig

En dat persoonlijke contact speelde een belangrijke rol. “Wij zijn natuurlijk altijd met zorg bezig, ook voor kwetsbare mensen. Maar de focus ligt dan vaak op het ziektebeeld en minder op de persoon erachter”, aldus Nijsten. “Tijdens deze uitjes heb je ineens tijd om de mensen echt te leren kennen.” En ook de rest van de collega’s – die wellicht eerder hun twijfels hadden – hadden het naar hun zin. “De mensen en hun positiviteit hebben ons echt verrast.” 

"Het raakt je"

Dat ook de deelnemers het naar hun zin hadden, bleek bij het afscheid. “Je werd bijna de rolstoel ingetrokken voor een bedankje”, vertelt Nijsten. “Echt een warm afscheid.” En ook later ontvingen ze nog bedankjes. Plak: “Kaarten, brieven. Ze komen hier nog steeds binnen in het ziekenhuis. Het is overweldigend. Dat raakt je.”