Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Mora-event EK-wedstrijd België met Cora van Mora, Jean-Marie Pfaff en Sam Gooris

De Zonnebloem en Mora juichen België naar de overwinning

20-06-2016

Dat Oranje niet meespeelt met het EK, wil niet zeggen dat we het hele event moeten missen. Bijna 200 Zonnebloemers schreeuwden zaterdag het team van België naar de overwinning op Ierland. Jean-Marie Pfaff, Sam Gooris, Bennie Solo en Cora van Mora maakten het feestje compleet. 


Regina uit Roosendaal is een echte voetbalfan. Feestelijk uitgedost als een echte rode duivel – inclusief rode vleugels en duivelse hoorntjes – is ze een van de eersten die de evenementenzaal van het Rat Verlegh-stadion binnenkomt. Haar vleugels hangt ze nog even aan de leuningen van haar rolstoel. “Als de wedstrijd begint, doe ik ze om. Dan moet het goedkomen!” 

Mora-event EK-wedstrijd België met Cora van Mora, Jean-Marie Pfaff en Sam Gooris

Frietkar

De zaal stroomt langzaam vol met bijna honderd voetbalfans: mensen met een lichamelijke beperking en hun introducees. Het event in het stadion van NAC wordt mede mogelijk gemaakt door Van Geloven, het bedrijf achter snackfabrikant Mora. Cora van Mora gaat rond met snacks, buiten staat een frietkar met gratis frietjes en na afloop is er een gesponsorde barbecue. Ook lopen er zeker tien medewerkers van Van Geloven rond als vrijwilliger.  

Polaroid-foto 

In de zaal hangen drie grote schermen waarop de EK-wedstrijd België – Ierland wordt uitgezonden. Voor het zover is komt Jean-Marie Pfaff, voormalig keeper van de Rode Duivels en bekend van reallifesoap ‘de Pfaffs’, het publiek opwarmen. Al snel vormt zich een rij met mensen die met hem op de foto willen. Zo ook vriendinnen Rosalien en Esther, die allebei in een rolstoel zitten. “Die foto is meer voor de grap, hoor”, zegt Esther terwijl ze haar Polaroid-foto in de lucht wappert. “Wel volg ik het EK en vind ik het heel leuk om met z’n allen het Belgische team aan te moedigen. Bij de Zonnebloem is het altijd gezellig en de vrijwilligers helpen goed. We zijn best zelfstandig, maar het is ook fijn om een keer geholpen te worden met bijvoorbeeld drinken halen. Rosalien en ik gaan vaker met z’n tweeën mee.” 

Mora-event EK-wedstrijd België met Cora van Mora, Jean-Marie Pfaff en Sam Gooris

Vuvuzela

Na de eerste twee doelpunten voor België is de sfeer beter dan ooit. Als het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd eindigt met 3-0, gaat de zaal los. Zelfs de vuvuzela laat zich na jaren weer eens horen. Regina juicht volop. “Geweldig deze uitslag! Dat had ik niet verwacht.” Snel haalt ze haar spiegelreflexcamera uit haar tas en maakt ze nog een paar laatste foto’s van het grote scherm. 

Barbecue

Na de wedstrijd is het tijd voor de volgende Belg die het publiek mag entertainen: zanger Sam Gooris, de schoonzoon van Jean-Marie. Als hij zijn hit ‘Marijke’ inzet, gaan de eerste paar rijen publiek los. Buiten wordt ondertussen de barbecue aangestoken en een compleet buffet opgebouwd. Regina heeft de hele middag haar vleugels om gehouden en doet ze nu even af. “Ze zijn heel leuk, maar wel warm. Misschien komt het ook omdat ik zo enthousiast ben”, lacht ze. “Hoe dan ook, ze hebben wel geholpen! Wat een wedstrijd. Stiekem ben ik voor Spanje en Italië, maar België heeft het vandaag heel goed gedaan.”

Mora-event EK-wedstrijd België met Cora van Mora, Jean-Marie Pfaff en Sam Gooris