Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

$name

Ook als bedrijf zou je iets terug moeten doen voor de maatschappij. Dat vindt Remco Reinink, directielid van grafimediabedrijf Zalsman. Om de andere managementleden daarvan te overtuigen, organiseerde hij een verrassingsbedrijfsuitje met de Zonnebloem.

Geen kookworkshop of borrel, maar een dagje vrijwilligerswerk als managementuitje. De collega’s van Remco keken even vreemd op toen 15 mensen met een lichamelijke beperking op hen stonden te wachten, maar al snel was het ijs gebroken. Samen beleefden ze een leuke dag in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis.

Jaarlijks iets doen

Remco was initiatiefnemer van het maatschappelijke bedrijfsuitje. “Ik wilde mijn collega’s aan het denken zetten en laten inzien dat ook onze organisatie en medewerkers op een leuke manier iets voor de samenleving kunnen betekenen. En dat we dat jaarlijks zouden moeten doen. Dat kan op allerlei manieren, zoals met zo’n bedrijfsuitje. Maar je zou ook jaarlijks een snipperdag kunnen schenken, die medewerkers kunnen inzetten voor vrijwilligerswerk. Over dat soort ideeën denk ik momenteel na.”

Vrolijk naar huis

De eerste keer, op stap met de Zonnebloem, beviel in ieder geval erg goed. “De dag was erg geslaagd en je voelt dat je iets betekent. Een meneer begon bijvoorbeeld wat chagrijnig aan de dag, maar ging helemaal vrolijk naar huis. En de mevrouw van wie ik de rolstoel duwde, kon wat minder goed communiceren. Maar aan alles kon je zien dat ze veel humor had en het ontzettend naar haar zin had. Dat doet je goed. Je kunt als individu en als groep collega’s echt het verschil maken.”