Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Bedrijfsuitje van Zalsman

“Je kunt met je collega’s het verschil maken”

19-09-2016

Ook als bedrijf zou je iets terug moeten doen voor de maatschappij. Dat vindt Remco Reinink, directielid van grafimediabedrijf Zalsman. Om de andere managementleden daarvan te overtuigen, organiseerde hij een verrassingsbedrijfsuitje met de Zonnebloem.

Geen kookworkshop of borrel, maar een dagje vrijwilligerswerk als managementuitje. De collega’s van Remco keken even vreemd op toen 15 mensen met een lichamelijke beperking op hen stonden te wachten, maar al snel was het ijs gebroken. Samen beleefden ze een leuke dag in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis.

Jaarlijks iets doen

Remco was initiatiefnemer van het maatschappelijke bedrijfsuitje. “Ik wilde mijn collega’s aan het denken zetten en laten inzien dat ook onze organisatie en medewerkers op een leuke manier iets voor de samenleving kunnen betekenen. En dat we dat jaarlijks zouden moeten doen. Dat kan op allerlei manieren, zoals met zo’n bedrijfsuitje. Maar je zou ook jaarlijks een snipperdag kunnen schenken, die medewerkers kunnen inzetten voor vrijwilligerswerk. Over dat soort ideeën denk ik momenteel na.”

Vrolijk naar huis

De eerste keer, op stap met de Zonnebloem, beviel in ieder geval erg goed. “De dag was erg geslaagd en je voelt dat je iets betekent. Een meneer begon bijvoorbeeld wat chagrijnig aan de dag, maar ging helemaal vrolijk naar huis. En de mevrouw van wie ik de rolstoel duwde, kon wat minder goed communiceren. Maar aan alles kon je zien dat ze veel humor had en het ontzettend naar haar zin had. Dat doet je goed. Je kunt als individu en als groep collega’s echt het verschil maken.”