Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Rocken met Kensington met de Nuon Foundation

Rocken met Kensington!

15-11-2016
Rook, vuurwerk, een flinke lichtshow én de hits van Kensington zorgden voor een spectaculaire show afgelopen zaterdag. Zonnebloemdeelnemers Bart, Marco, Dennis en Naomi hadden een topavond. Maar ook Helma Verstoep genoot ervan. “Via de Nuon Foundation gaan we met Nuon-collega’s regelmatig op pad om vrijwilligerswerk te doen, bijvoorbeeld met de Zonnebloem. Superleuk om dan naar een concert van Kensington te kunnen gaan natuurlijk.”

En dat vond Bart van der Veen (20) ook. Ondanks zijn rolstoel leidt hij een behoorlijk actief leven. Hij doet aan atletiek én zit in het Nederlands Boccia Talententeam: een paralympische sport die wat weg heeft van jeu de boules. Ook muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven. “Ik ben al even fan van Kensington”, vertelt hij. “Maar tot zaterdag was ik nog nooit naar een concert van ze geweest. Dit was sowieso mijn eerste grote concert.”

Wel gaat Bart vaker met de Zonnebloem mee. Bijvoorbeeld naar het jaarlijkse Festival Zand in Almere. “Erg leuk, daar zie ik dan ook altijd veel vrienden die ook meegaan.” Maar een concert in de Ziggo Dome is natuurlijk wel weer iets anders. “Toen Bart hoorde dat hij met de Zonnebloem naar Kensington kon, aarzelde hij geen moment”, vertelt zijn moeder Wilma van Culemborg, die mee ging als vrijwilliger. “Toen we hem aanmeldden, zei ik als grapje dat ik wel als vrijwilliger mee wilde, maar het mocht ook nog!”

Bij het Ziggo Dome viel moeder Wilma vooral op hoe vlot alles verliep. “We hadden zelf ruim op tijd afgesproken, met de deelnemers en Helma en haar collega’s. Maar ook door de concertzaal was alles goed geregeld. Erg vriendelijke servicemedewerkers die ons naar een prima plek in de zaal brachten. Niks op aan te merken.”

Moeder én zoon genoten met volle teugen van het concert. “Rocken!”, lacht moeder Wilma. “Echt heel erg geslaagd. We stonden op de rolstoelverhoging in de zaal, dus we hadden perfect zicht. En toch ook dicht bij de bar, ook niet onbelangrijk…” Bart vond het ook top: “Een supervet concert. Voor mij was het hoogtepunt het moment dat de band aan het publiek vroeg om hun telefoons omhoog te houden, met al die lichtjes. Echt een prachtig gezicht.”

Vrijwilliger Helma genoot óók. “Marco, een vriend van Bart én Kensington-fan in hart en nieren, zei op een gegeven moment dat hij de avond van zijn leven had. Daar doe je het voor. Maar regelmatig dacht ik tijdens het concert: wie doet wie nu eigenlijk een plezier deze avond? Het was geweldig voor de Zonnebloem-deelnemers, maar ook voor ons. Wij mochten immers op die perfecte plek staan, dicht bij de bar, met een perfect uitzicht.” Onderling was de sfeer eveneens prima. “Vooraf hadden we al even kennisgemaakt en een praatje gemaakt”, zegt Helma. “Je merkt over en weer dat je allemaal voor dezelfde leuke avond komt, je haalt een drankje en geniet samen van de show. Dan wordt het al snel gezellig.”

En Bart? Die heeft de smaak te pakken. “Ik ga voortaan vaker naar een concert. Ik weet nu hoe het gaat in de Ziggo Dome. Volgend jaar ga ik denk ik naar het concert van Anouk. Ik heb al gereageerd naar de jongerenwerkgroep dat ik graag mee wil, als ze weer kaarten kunnen regelen!”


Rocken met Kensington groepsfoto