Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Het Andere Bedirjfsuitje: NUON-medewerkers als Zonnebloemvrijwilliger naar Heel Holland zingt Hazes

Nuon-medewerkers zingen mee met Hazes en de Zonnebloem

27-03-2017

Meezingen met de hits van Hazes: Nuon-medewerker Carola Schraal wordt er sowieso al blij van. Maar al helemaal als je het doet via het ándere bedrijfsuitje, van de Zonnebloem. Samen met mensen voor wie zo’n ervaring extra speciaal is…

Het is donderdagavond in Amsterdam, vlak voor de Ziggo Dome. Carola Schraal uit Alkmaar ontmoet voor de deur twee Nuon-collega’s uit Amsterdam – én vijf deelnemers van de Zonnebloem. Mensen met een lichamelijke beperking, voor wie een avondje uit zonder hulp lastig of zelfs onmogelijk is. Maar die wel net als Carola zelf graag helemaal losgaan tijdens Heel Holland Zingt Hazes.

Het Andere Bedirjfsuitje: NUON-medewerkers als Zonnebloemvrijwilliger naar Heel Holland zingt Hazes

Het andere bedrijfsuitje

Het gezelschap ontmoet elkaar dankzij het ándere bedrijfsuitje, van de Zonnebloem. Het concept is simpel: bedrijven stellen medewerkers beschikbaar die als vrijwilliger een dagje of avondje op stap gaan met Zonnebloemdeelnemers. Leuk én zinvol, vindt Carola. “Ik heb zelf een gehandicapte neef gehad en weet hoe belangrijk én fijn het is om mensen met een beperking een mooie tijd te bezorgen.”

Klaarstaan en genieten

Die mensen staan dan ook centraal vanavond. Carola geniet van het programma, waaronder nummers die haar persoonlijk raken. Maar vooral is ze ook bezig om de Zonnebloemers waar nodig een handje te helpen. Als ze weer eens een rondje drankjes haalt, lacht een Ziggo-beveiliger haar toe: “Je hebt het er maar druk mee!”

“Nee, ik kom hier niet om in mijn stoel te zitten”, beaamt ze. “De deelnemers kunnen een hoop zelf, maar we zijn er wel voor hén. Dus als er iets nodig is, moet je klaarstaan. Verder hebben we het vooral gezellig samen. Prachtig ook om met z'n allen uit volle borst mee te zingen." Vrijwilligers én deelnemers: ze zingen, deinen en genieten samen volop.

Voor Carola is het niet de eerste en zeker ook niet de laatste keer dat ze via het werk als vrijwilliger op pad gaat. “Via de Nuon Foundation kunnen we ons opgeven voor allerlei vrijwilligersactiviteiten. Alleen, of in groepjes of als hele afdeling. En er is voldoende animo, ze komen nooit vrijwilligers tekort. In april ga ik zelf ook weer als vrijwilliger met de Zonnebloem mee, naar een musical.”

Hazeshoedje

Het mooiste moment van de avond komt na afloop, als het gezelschap staat na te genieten. Een van de deelnemers koopt een T-shirt voor haar vriend, die haar vanuit zijn eigen rolstoel met een dikke zoen beloont. Ondertussen heeft een andere deelnemer een Hazeshoedje in handen, maar hikt tegen het prijskaartje aan. Carola ziet dat er nog geld over is van het ‘feestbudget’ en sluit een deal met de verkoper: vijf hoedjes, voor elke deelnemer een. “Mooi, toch? Een passende afsluiting van een hartstikke leuke avond!”