Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Carbage Run

Carbagerun met succes volbracht

06-03-2018
Michiel Lampe en Henk Bouman van team Chardonnay Carbagerun hebben eind vorige week een cheque ter waarde van € 6000,- overhandigd aan Danielle Groten, klantgroepmanager Deelnemers van de Zonnebloem. Dit bedrag hebben ze voor de Zonnebloemauto bij elkaar gereden met hun deelname aan Carbagerun wintereditie 2018. De Zonnebloem is blij met deze support, want zo kan de Zonnebloemauto in Breda voor € 40 per dag in de verhuur blijven.

Michiel en Henk kennen elkaar al jaren privé. Voor Michiel was dit de eerste keer dat hij meedeed aan Carbagerun. Henk nam eerder deel: “In eerste instantie werden we uitgeloot. Maar op de valreep werden er aan deze editie 400 ‘runners’ toegelaten. En zaten wij erbij!” De animo voor deze rally is de afgelopen jaren enorm gestegen, waardoor sinds vorig jaar het aantal startbewijzen aan een maximum gebonden is. “Het is een te gekke happening, waar je bij wilt zijn! Vorig jaar ging de route door Scandinavië. Nu door Transsylvanië”, zegt Henk enthousiast. Michiel: “We zijn op plekken geweest, waar de tijd heeft stil gestaan. Best confronterend om de armoede daar te zien.” 

Carbagerun is de grootste en gekste barrelrally van Europa. Een 5-daags avontuur door Europa in een auto die niet meer mag kosten dan € 500,-. Deelnemers aan de wintereditie Cabargerun 2018 moesten ongeveer 500 kilometer per dag afleggen. “Dat gaat niet zo vlot als je zou denken”, zegt Michiel. “Veel wegen zijn onverhard. En de haardspelbochten waren soms niet te tellen. Het gaat in deze rally niet om de snelste tijd. Je moet punten halen met de meest uiteenlopende gekke opdrachten. Eén keer hebben we uren rondgereden om een bepaald monument te vinden. Werden we uiteindelijk door een paar bouwvakkers er naar toe geëscorteerd. Toen finishten we pas na tienen”, vertelt Henk. 

Dit avontuur inzetten voor het goede doel smaakt naar meer. “Het leuke van Carbagerun is dat deelname betaalbaar is. En dat je als ‘runner’ vrij bent om je te laten sponsoren voor een maatschappelijk doel”, zegt Henk. Ter gelegenheid van deze editie bouwden de heren de oude Volvo om tot comfortabele taxi. Michiel: “Mensen met een lichamelijke beperking een dergelijk onvergetelijk avontuur bieden als wij hebben beleefd. Dat gunnen we hen van harte. Daarom doneren we de opbrengsten van onze tocht aan de Zonnebloem”.

De 7e editie van Carbagerun vond plaats van 5 februari tot en met 9 februari en voer door Slovenië, Servië, Roemenië en Slowakije. De oude Volvo waarin Michiel en Henk de opdrachten en de rally hebben volbracht heeft de totale afstand van bijna 4.500 kilometer veilig doorstaan. De heren hebben slechts vier weken nodig gehad om hun actie te laten verzilveren op inactie.zonnebloem.nl. Door hun zakelijke netwerk in te schakelen en ‘tikkies van een tientje’ uit te delen onder vrienden en kennissen via Whatsapp is de actie op het inzamelingsplatform van de Zonnebloem de succesvolste actie tot nu toe. De reportage van het avontuur is te vinden op Facebook.