Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Willem Bos bij de Zonnebloemauto waar hij verrassingstours mee organiseert

Lekker touren door de stad

20-04-2018

Willem Bos (65) doet na zijn pensionering alleen nog díe dingen die hij het allerleukste vindt. Gelukkig hoort zijn vrijwilligerswerk bij Zonnebloemafdeling Zeist daar bij!

Lekker hoor, zo met pensioen. Dat betekent dat je zeeën van tijd hebt, of niet?

“Eigenlijk kom ik nog tijd te kort voor alles wat ik wil doen! Ik zie dat mijn vrienden passen op de kleinkinderen en dan in één moeite ook de tuin van hun kinderen bijhouden. Ik heb geen kleinkinderen en heb altijd gezegd dat ik na mijn pensioen alleen nog de dingen doe die ik leuk vind. En óf ik die uitspraak nu waar maak! Ik organiseer verrassingstours door Zeist voor Zonnebloemdeelnemers van de plaatselijke afdeling. Met elkaar maken we een hoop leuke dingen mee.”

Hoe ben je bij de Zonnebloem terecht gekomen?

“Tien jaar lang ben ik al vrijwilliger. Tot voor kort alleen op de boot tijdens de vaarvakanties. Na mijn pensionering eind vorig jaar, zocht ik naar leuke en zinnige activiteiten om mijn dag verder mee te vullen. Ik ben gek op autorijden, helemaal in busjes. Het was dan ook de Zonnebloemauto die mijn interesse wekte in de organisatie. Op een manifestatie voor de Zonnebloemauto hier in de buurt ontmoette ik de penningmeester van de afdeling Zeist. Toen hij vertelde dat extra helpende handen méér dan welkom zijn, heb ik me aangemeld als vrijwilliger.”

Je organiseert dus verrassingstours, wat zijn dat precies?

“Met een busje rijden we door Zeist en omgeving. Achterin past één rolstoel en er zijn twee rijen met drie stoelen voor passagiers. Voorin gaat een extra vrijwilliger mee, om de deelnemers in en uit de bus te helpen. We doen plekken aan die de passagiers nog kennen van vroeger. Ik vertel overal iets bij. Heerlijk om die blije gezichten te zien. Iedereen kijkt de ogen uit. Het Prinses Ireneplein bijvoorbeeld, kennen ze nog van toen er flats stonden. Die hebben nu plaatsgemaakt voor prachtige huizen. We komen ook langs het grootste woonwagenkamp van Europa! Daar zaten vroeger de autohandelaren.”

 

Wat leuk! Hoe kwam je daar op?

In het verzorgingstehuis waar ik ook vrijwilligerswerk doe, hoorde ik dat de bewoners maar weinig buiten komen en niet eens weten wat er in hun eigen stad gebeurt. Toen we de bewoners vroegen waar ze graag naartoe wilden, was dat het Van der Valk restaurant. Dat vond ik een veel te kort ritje. Daarom heb ik er zelf een tour omheen bedacht. Het leek me leuk die tochten ook bij de Zonnebloemafdeling te organiseren. “Heb jij mensen die mee willen?” Vroeg ik Ria van de Kuil-Bakker, het hoofd activiteiten binnen het bestuur. Nou, zij zei dat ze wel tien busjes kon vullen. En dat klopt. Het is een daverend succes! We hebben nu vier tours gehad en steeds had ik een volle bus. Je ziet mensen gewoon opbloeien. Het is dankbaar werk en ik voel me heel erg gewaardeerd.”