Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Dankzij de Zonnebloemauto kon opa Aart bij de bruiloft van zijn kleinzoon zijn, hij poseert met bruid en bruidegom bij de auto

Naar de bruiloft dankzij de Zonnebloemauto

28-06-2018

Toen Aart Jan ging trouwen wilde hij niets liever dan dat zijn opa erbij zou zijn. Maar hoe moesten ze dat voor elkaar krijgen? Door de Zonnebloemauto kon opa Aart de grote dag toch meemaken. Hij zat zelfs vooraan tijdens de ceremonie in de Hortus Botanicus in Amsterdam. “Dit had ik niet voor mogelijk gehouden. Zo fijn om er vandaag bij te zijn!”

De Palmenkas van de botanische tuin vormt het sprookjesachtige decor voor de ceremonie van Aart Jan en Laura. De ontelbare kleine raampjes van de majestueuze kas zorgen ervoor dat het licht in duizend en een gouden stralen naar binnen valt. Er zijn rond de zeventig gasten aanwezig. Helemaal vooraan zit opa Aart. De ceremoniemeester heet hem speciaal welkom. Want dat hij erbij is vandaag, hadden de familie en opa zelf van tevoren niet gedacht.

Rolstoelauto

Kleinzoon Aart Jan straalt: “Ik hoopte wel dat hij zou komen, maar ik had het echt niet verwacht. Een reis naar Amsterdam zit er voor opa normaal gesproken niet meer in. Hij gebruikt een rolstoel en woont helemaal in Zwijndrecht. Ik ga altijd naar hém toe. Toen ik van mijn ouders hoorde dat hij er dankzij de Zonnebloemauto toch bij kon zijn, was ik dolblij. Het is heel bijzonder om dit speciale moment met hem te kunnen delen. Opa is heel belangrijk voor me. Hij is ontzettend lief en kan de mooiste verhalen vertellen. Ook is hij mijn laatst levende grootouder en ben ik naar hem vernoemd.

Vrijwilliger als chauffeur

Als Aart Jan even later het jawoord geeft aan zijn Laura, die er met haar trouwjurk met ragfijne bloemen betoverend uitziet, glimt opa zichtbaar van trots. “Aart Jan kwam vroeger vaak bij mij en mijn vrouw logeren. Wat hebben we een spelletjes gespeeld samen. Het is zo’n leuke kleinzoon. Ik vind het fantastisch om bij zijn huwelijk te kunnen zijn. Dat is niet meer vanzelfsprekend op mijn leeftijd en met mijn beperkingen. Zonder de Zonnebloemauto had ik dit heuglijke moment niet kunnen meemaken. Ook de vrijwillige chauffeur vond ik echt een uitkomst, daardoor stak deze auto voor mij boven andere rolstoelauto’s uit. Daarnaast was er ook nog een verzorgende, die normaal ook voor mij zorgt, mee om te helpen.”

Tropische palmen

Na de ceremonie is het tijd voor een borrel. Een verkoelend drankje gaat er wel in op deze zonovergoten dag. Tussen de vele tropische palmen genieten de gasten van de gitaarklanken van een Schotse muzikant die de favoriete liedjes van Aart Jan en Laura speelt. Opa Aart kletst gezellig bij met zijn familieleden, die allemaal om hem heen staan. Een betere plek kan hij niet bedenken, zo is van zijn gezicht af te lezen. Even later brengt het bruidspaar opa naar de Zonnebloemauto, die al klaar staat voor de deur. “Dit is toch maar mooi gelukt, jongen”, zegt opa. Aart Jan slaat een arm om zijn opa heen en lacht. “Zeg dat wel, opa. Dat jij er was maakte het feest echt compleet!”