Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Loes geniet van de Oranje Leeuwinnen: “Deze verrassing kwam als een cadeautje.”

19-06-2019

Voetbal is een grote passie van Loes. Ze kan zelf niet voetballen vanwege haar lichamelijke beperking, maar ze geniet met volle teugen als ze anderen ziet spelen. Zonnebloemvrijwilliger Lida verraste haar met kaartjes voor een oefenwedstrijd van het Nederlandse dameselftal.

Van jongs af aan is Loes al dol op sport. Zo was ze vroeger wekelijks bij het voetbalveld te vinden. “Ik sprong altijd op de fiets om naar wedstrijden van mijn broers en neven te kijken.” Ook nu kijkt ze nog altijd vol enthousiasme naar allerlei wedstrijden, maar dan thuis op de televisie.

Toen vrijwilliger Lida hoorde dat de Zonnebloem kaartjes voor een oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen beschikbaar stelde, dacht ze meteen aan Loes. De twee dames kennen elkaar al een vrij lange tijd en zijn zelfs een keer samen op vakantie gegaan. “Tijdens onze Zonnebloemvakantie was ik de enige vrouw die tussen de mannen naar een voetbalwedstrijd zat te kijken. Dat heeft Lida gelukkig onthouden. De uitnodiging voor de wedstrijd tegen het dameselftal van Chili was echt een topverrassing!”

Geen gedoe

Wanneer Loes over haar passie voor voetbal vertelt, glundert ze van top tot teen. Ze volgt de Oranje Leeuwinnen al vanaf dag één en vindt dat ze de afgelopen jaren enorm vooruit zijn gegaan. “Mannenvoetbal, vrouwenvoetbal… Ik kijk het allemaal. Ik vind het vooral leuk hoe de vrouwen op het veld staan. Als ze onderuit worden geschopt door de tegenstander, staan ze gewoon weer op. Geen geklaag, geen gedoe. Gewoon doorspelen.”

De vermoeidheid meer dan waard

Als een echte fan volgt ze alle wedstrijden van het Nederlandse dameselftal. “Ik vind het zo leuk om naar de wedstrijden te kijken. Ik voetbal zelf zo’n beetje mee vanuit mijn rolstoel. De fysio is de dag erna minder blij met me, want dan heb ik last van spierpijn. Puur van het meeleven. Het is vermoeiend, maar ik heb erg veel lol, dus voor mij is de spierpijn het meer dan waard.”

Bron van energie

Loes kijkt inmiddels terug op een mooie dag. “Tijdens de oefenwedstrijd hing er een leuke en gezellige sfeer in het stadion. Alle mensen waren aardig en zongen mee. Het was een hele beleving.” Daarnaast wisten de Nederlandse dames het andere elftal te verslaan, waar de bloedfanatieke Loes erg blij mee was.

Voor Loes kwam het uitje naar het AZ-stadion in Alkmaar bovendien helemaal op het juiste moment. “Ik heb de laatste tijd vrij veel op mijn bordje gehad, waardoor ik niet altijd lekker in mijn vel zit. Deze verrassing kwam als een cadeautje. Ik heb er zó van genoten. Dit uitje heeft me zoveel energie gegeven! Daar kan ik lang op teren.”