Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Fashion on wheels

Crowdfunding voor trendy kleding rolstoelgebruikers

27-03-2014
Eind januari introduceerde de Zonnebloem ‘Fashion on wheels’. Een initiatief dat draait om mode voor mensen met een lichamelijke beperking. De eerste activiteit van Fashion on wheels is een ontwerpwedstrijd: studenten Fashion Design van het ROC van Amsterdam hebben vanaf februari gewerkt aan ontwerpen voor trendy, betaalbare en comfortabele mode voor rolstoelgebruikers.

Vanaf zondag 30 maart zijn de verrichtingen van de studenten en de modellen met een lichamelijke beperking wekelijks te volgen in het programma Life 4 You op RTL 4. Tegelijkertijd start de Zonnebloem een bijzondere vorm van crowdfunding om het winnend ontwerp daadwerkelijk te kunnen laten produceren.

Fashion on wheels vanaf zondag wekelijks te zien bij Life 4 You (RTL 4)
Gedurende vier weken kunnen de kijkers van Life 4 You, het populaire programma van Irene Moors en Carlo Boszhard, Fashion on wheels op de voet volgen. Ze maken kennis met de modellen die zelf allemaal afhankelijk zijn van een rolstoel. Zij hebben elk op hun eigen manier baat bij modieuze, betaalbare en aangepaste kleding die rekening houdt met hun handicap. En met het feit dat ze in een rolstoel zitten. De modellen zullen in de finale-uitzending van Life 4 You op 20 april de outfits showen die de studenten hebben ontworpen.

Maik de Boer

De bekende stylingdeskundige Maik de Boer presenteert het programma-item Fashion on wheels als onderdeel van Life 4 You. Hij heeft de studenten inmiddels meerdere malen ontmoet tijdens hun ontwerpproces. Behalve presentator is Maik de Boer ook jurylid in deze ontwerpwedstrijd. De jury bestaat verder uit rolstoeltennisster Jiske Griffioen en fashionondernemer Inge van Kemenade. Tijdens de uitzending op 20 april zal de jury uit zes genomineerde ontwerpen een winnaar bekendmaken.

De kleding écht in het rek

De Zonnebloem is gesprek met diverse partijen in de fashionbranche en onderzoekt of de kleding daadwerkelijk in productie kan worden genomen. “We lanceren daarvoor een opmerkelijk initiatief waarmee iedereen in Nederland ons idee kan ondersteunen”, zet directeur Noud van Rooij van de Zonnebloem uiteen. “Ons doel is om 100.000 euro bijeen te brengen. Dan kunnen we de kleding echt laten produceren en in de verkoop laten komen. Het bijzondere is het crowdfunding-principe achter de actie: als we het bedrag van 100.000 euro niet bereiken krijgt iedereen zijn donatie van tenminste vijf euro terug”, aldus Van Rooij.

Over de Zonnebloem en Fashion on wheels

De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke beperking, door ziekte, handicap of ouderdom. Met Fashion on wheels wil de Zonnebloem het Nederlandse publiek laten zien dat ook toegankelijke mode een belangrijk onderwerp is. Omdat ook dit ervoor zorgt dat mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen aan de samenleving. Precies daarom geeft de Zonnebloem nu samen met de opleiding Mode Design van het ROC van Amsterdam invulling aan Fashion on wheels. En wordt gewerkt aan trendy, betaalbare, functionele en goed passende kleding voor mensen met een lichamelijke beperking. Fashion on wheels is te volgen via onder meer www.fashiononwheels.nl, Facebook (/ZBFOW) en Twitter (@ZBFOW).

ROC van Amsterdam

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) verzorgt (v)mbo-opleidingen in nagenoeg alle beroepsrichtingen – van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegkundige. Het ROC van Amsterdam is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Op het gebied van Mode verzorgt het ROCvA opleidingen waar studenten kleding leren ontwerpen, maken en verkopen. Meer informatie hierover is te vinden op www.rocva.nl/mode.

Uitzendschema Life 4 You
Zondag 30 maart 2014, 17.25 uur – 19.30 uur (herhaling zaterdag 5 april, 08.00 uur)
Zondag 6 april 2014, 17.25 uur – 19.30 uur (herhaling zaterdag 12 april, 08.00 uur)
Zondag 13 april 2014, 17.25 uur – 19.30 uur (herhaling zaterdag 19 april, 08.00 uur)
Zondag 20 april 2014, 17.25 uur – 19.30 uur (herhaling zaterdag 26 april, 08.00 uur)