Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Zonnebloemauto Breda onthulling Depla

Burgemeester Depla onthult Bredase Zonnebloemauto

14-10-2015

Woensdagochtend 14 oktober onthulde burgemeester Paul Depla bij het nationaal bureau van de Zonnebloem de Bredase Zonnebloemauto. Hij overhandigde, in het bijzijn van directeur Noud van Rooij, symbolisch de sleutel aan mevrouw Danielle van Hooff, die gebruikmaakt van een rolstoel. Zij gaat er met een vriendin een dagje op uit.

De aangepaste rolstoelauto is vanaf nu te huur voor mensen met een lichamelijke beperking en geeft hen extra bewegingsvrijheid. Vorig jaar startte Nationale Vereniging de Zonnebloem op zes plaatsen in Nederland een proef met rolstoelhuurauto’s en vanwege het succes wordt het aantal auto’s dit najaar met 15 uitgebreid. Breda is, na Den Bosch, de tweede Brabantse plaats waar een auto gehuurd kan worden.

Als iemand door een lichamelijke beperking in een rolstoel door moet brengen, ziet de wereld er vaak anders uit. Zo kan reizen van de ene naar de andere plaats een enorm grote uitdaging zijn. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en ook het openbaar en/of aangepast vervoer hebben vaak hun eigen beperkingen.

Burgemeester Depla: “Ook als je bent aangewezen op een rolstoel of scootmobiel wil je kunnen gaan en staan waar je wilt, zonder afhankelijk te zijn van een ander. Vanaf vandaag kan dat met de Zonnebloemauto in Breda. Een mooi initiatief dat eraan bijdraagt dat mensen met een lichamelijke beperking zelf de regie in handen kunnen  houden.”  

Nationale Vereniging de Zonnebloem streeft er naar dat iedereen met een lichamelijke beperking zonder extra zorgen deel kan nemen aan de maatschappij. Vrijwilligers van lokale afdelingen komen met regelmaat bij deelnemers thuis en er worden jaarlijks meerdere bijeenkomsten georganiseerd. Ook kent de vereniging een uitgebreid aanbod aan aangepaste vakanties. Tot voor kort bood zij echter nog geen mogelijkheden voor mindervaliden die er met de auto een dagje uit wilden.

De uitgifte van de Bredase Zonnebloemauto aan huurders gaat plaatsvinden vanuit het nationaal bureau van de vereniging aan de Zorgvlietstraat 491. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, moet via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aangevraagd worden, die eenmalig tien euro kost. Een dag autohuur kost veertig euro waarbij de eerste honderd kilometer zijn inbegrepen.

De Zonnebloemauto geeft huurders (bewegings)vrijheid. De huurder bepaalt namelijk zelf wanneer hij gaat en kan ook nog eens enkele familieleden of vrienden meenemen omdat de rolstoel-gebondene een plekje achterin de auto bezet. De Zonnebloem is bezig met het opzetten van een pool vrijwilligers die mee kunnen als bestuurder tijdens een dagje uit met de auto. Aanmelden kan via http://www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto