Museum

De Zonnebloem zet zich al 75 jaar in om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. 
Bekijk hier alle mijlpalen uit onze rijke historie. Klik op een periode waar je meer over wilt zien. Je krijgt dan op de tijdlijn een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in die periode met foto's, video's en geluidsfragmenten.

5000x gratis bioscoopbezoek

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid opent bioscoopketen Kinepolis zijn deuren speciaal voor de Zonnebloem: maar liefst 5000 deelnemers en vrijwilligers mogen gratis naar de film 'Bankier van het verzet'. Deze 5000 bezoekers zijn het laatste zetje dat nodig is voor de platina film, een prijs voor films die meer dan 400.000 bezoekers mogen ontvangen. Hoofdrolspeler Barry Atsma neemt deze bijzondere prijs in ontvangst. 

Daarnaast grijpt de Zonnebloem deze week aan om landelijke testdagen te organiseren. 1500 deelnemers en vrijwilligers gaan op pad om voor ons project 'Onbeperkt Eropuit' vrijetijdslocaties door heel Nederland te testen op toegankelijkheid.

Eind 2018 zijn we flink op weg met het testen van musea, dierentuinen, pretparken en stadions. Onze mystery guests bezoeken tientallen locaties om te ontdekken hoe toegankelijk ze zijn. Ondertussen zijn er al flink wat locaties aangepast. Benieuwd waar we zoal geweest zijn? Bekijk het op deze kaart. 

Video's

Deze content bekijken? Accepteer dan de marketingcookies om verder te gaan. Accepteren
Deze content bekijken? Accepteer dan de marketingcookies om verder te gaan. Accepteren