picknick en bezoek aan museumwinkeltje

20210922142723jpg

In kleine groepjes zijn er op verschillende dagen in augustus en september uitstapjes gehouden naar het museumwinkeltje "grootmoederstijd" van dhr. Veenendaal in Almelo.

Hier werd eerst genoten van koffie/thee met wat lekkers en ondertussen kon je al vele reclameborden van weleer bewonderen. De muren hangen er vol!

Dhr Veenendaal vertelde in geuren en kleuren over zijn bijzondere verzameling. Alles wat met reclame te maken heeft, heeft hij geloof ik wel verzameld. Van grote tot kleine advertenties, je kunt het niet noemen of het is er wel. Te zien aan de muur of in 1 van de vele archiefmappen.

Tijdens het rondneuzen werden we verblijd met een hapje en een drankje.

Maar het leukste moest nog komen: het winkeltje uit grootmoeders tijd. Wat zeg ik ... het winkeltje/ de kruidenier van vroeger! Een feest van herkenning! Het is teveel om op te noemen, dit moet je zelf gezien hebben! En dhr. Veenendaal kan er ook heel amusant en onderhoudend over vertellen.

Er kwamen veel herinneringen boven, iedereen kon er over mee praten. En als iets interessant en leuk is dan vliegt de tijd. Er is eigenlijk nog veel meer te bekijken maar, de versnaperingen wachten....tijd voor Picknicken!

Er waren heerlijke sandwiches klaar gemaakt en met een sapje erbij liet iedereen het zich goed smaken. Ondertussen werden nog vele herinneringen gedeeld met elkaar.

Een heel geslaagd uitstapje! 

 

 

secretariaat

06-34549262
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Bezoekwerk