informatie van de Rabobank

20220725135802jpg

25 juli kwam Jeannet van der Aa vertellen over veilig bankieren

Tijdens de Slingerbeurs was er ook een match gemaakt met de Rabobank.

Op 25 juli waren helaas maar een paar geïnteresseerden aanwezig bij de toch zeer informatieve middag van de Rabobank. Onderwerp was "veilig bankieren". Jeannet van der Aa gaf een zeer onderhoudende presentatie!

Zij gaat samen met nog 2 collega's op pad als de "mobiele bankservice". Zij geven inzicht in hoe oplichters te werk gaan in het bankwezen.

Tijdens de presentatie werden er ervaringen uitgewisseld en het blijkt dat oplichters vele manieren gebruiken om je op te kunnen lichten.

Jeannet vertelde dat er op dit moment nieuwe pasjes uitgegeven werden door de Rabobank en oplichters daar op inspelen. Zij liet een nagemaakte brief zien, die bijna niet van echt te onderscheiden is! 

Ze wijst erop: gebruik je gezonde verstand, wees een beetje wantrouwig en bel altijd met de RABO bank als je het niet helemaal vertrouwd. Stuur nooit wat op, laat nooit iets ophalen. Geef NOOIT je pincode af en schrijf het niet op. En bij zogenaamde alarmerende telefoontjes: breek het gesprek af en bel niet hetzelfde nummer terug, maar bel met de plaatselijke bank.

Al met al een interessante middag over oplichtingspraktijken waar we hopelijk allemaal verschoond van blijven.

Jeannet bedankt!

 

secretariaat

06-34549262
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Bezoekwerk