Met de Zonnebloemauto op pad!

Een vrijwilliger van de afdeling Noord is op pad geweest met de Zonnebloemauto!

Amsterdam, 15 februari 2016

Beste Gemma,

een klein berichtje uit Amsterdam betreffende het gebruik van de Zonnebloemauto op de 15e dezer.

Natuurlijk was ik veel te vroeg bij Welzorg maar dat was geen enkel probleem en een zeer vriendelijke employé hielp mij bij de demonstratie van de rijplaat en de bevestigingen van de rolstoel singels.

Na controle en het vastleggen van de huurovereenkomst op weg naar de Drie Hoven om Mw. Ibo op te halen. Die zat op verjaarsvisite, dus na een overbodige speurtocht op de 4e. etage terug naar de begane grond waar zij aan de koffie met gebak zat.

Ook mevroew Ibo had er geen bezwaar tegen om wat eerder te vertrekken want in Breda weten ze niet dat het bijna onmogelijk is om binnen het half uur naar de Kerkstraat te rijden.Na een kwartiertje kwam mevrouw kwiek aangelopen achter de rollator. (De instructies met de singels waren dus overbodig maar ik hoop dat ik het de volgende keer ook nog weet.)

Bij het instappen ontstond een probleem want de hoogte van de instap bij deze auto valt reuze tegen als je niet zo goed ter been bent en dat zijn toch de meeste gasten van De Zonnebloem.

Omdat over het algemeen de gasten van De Zonnebloem die van dit voertuig gebruik gaan maken  niet meer de jongste zijn zal bij iedere verhuur een klein opstapje bijgeleverd moeten worden. Deze kan makkelijk onder een eventueel aanwezige rolstoel worden weggeborgen en zal tot de standaard uitrusting moeten behoren omdat niet iedereen zo' n ding tot zijn beschikking heeft.

Deze auto rijdt echt GEWELDIG, GELUIDLOOS en zeer soepel door de stad, hoewel de opstaande rijplaat het uitzicht via de binnenspiegel belemmert.       Een iets kortere, of een inklapbaar deel, zal hier veel rijgenot en veiligheid toevoegen.

Kortom: ik heb genoten van dit ritje en zie uit naar een volgend verzoek.   Hartelijke groeten uit Amsterdam Noord. 

Ina Doorn

06-52330530
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk