Waarschuwing voor oplichters

Er zijn oplichters actief in Apeldoorn, die zich voordoen als Zonnebloemvrijwilligers !

 

Een gewaarschuwd mens telt voor twee...

In de provincie Gelderland gaan de laatste dagen onbekende personen langs de deuren die zich voordoen als vrijwilligers van de Zonnebloem. In Apeldoorn zijn inmiddels 2 zaken bekend. Het betrof in deze gevallen géén deelnemers van de Zonnebloem, maar de oplichters gebruiken wel het gegeven van de fysieke beperking en misbruiken de goede naam en de landelijke bekendheid van de Zonnebloem. 

Wij vinden het héél erg vervelend dat deze babbeltruc juist in deze nare lockdown-periode plaatsvindt, waarbij veel mensen snakken naar een bezoek van onze vrijwilligers. 

Tot aan de deur en niet verder !!

Wij hebben ons protocol aangescherpt en onze vrijwilligers op het hart gedrukt de ZonnebloemVrijwilligerspas bij zich te dragen, zodat identificatie kan plaatsvinden. Zonnebloemvrijwilligers maken ook altijd vooraf een telefonische afspraak. Het rondbrengen van attenties door het Bestuur -zoals vrijdag 26 februari, de blauwe druifjes- zal de komende tijd niet plaatsvinden. Indien dit nodig is, zullen we alle deelnemers vooraf bellen.
Het dwingend advies is: laat geen onbekenden binnen. 

Er vinden op dit moment geen wervingsacties voor donateurs in Gelderland plaats. Normaliter hebben de wervers een tablet bij zich, zodat mensen zich direct kunnen registreren als donateur en zullen dus nooit om geld vragen. De wervers dragen altijd officiële legitimatie bij zich. Zij zijn te herkennen aan een grijze jas of hes met het Zonnebloemlogo en zullen nooit vragen binnen te komen.

Mochten er onbekende mensen aan de deur komen en zich voordoen als Zonnebloemvrijwilliger bel dan met de politie: 0900 – 8844. Geef het signalement door, want dan kan de politie ook in actie komen.

Natuurlijk kan er ook gebeld worden met onze secretaris (Anne Scheepstra 06-42247044) of met ons Dienstencentrum in Breda op 076 - 564 64 64. Ook mogelijk om contact op te nemen via zonnebloem.apeldoornwest@gmail.com of 

dienstencentrum@zonnebloem.nl

 

Anne Scheepstra, secretaris

06-42247044
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken