Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Jaarverslag

Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2020 Oh wat een jaar! In eerste instantie denk je: er is niets gebeurd want er is alleen maar Corona geweest! Maar toch, 2020 heeft meer te vertellen:

Onze belangrijkste pijler is onderbelicht gebleven: Het bezoekwerk heeft op een laag pitje gestaan. Toch hebben 46 vrijwilligers contact gehouden met onze 54 gasten: telefonisch contact of bezoek op 1½ meter of juist veel buiten gewandeld. We hebben 1 nieuwe vrijwilliger kunnen werven.

Op maandag 13 januari zijn we van start gegaan met onze nieuwjaarsontmoeting. 68 deelnemers hebben kunnen genieten van de heerlijke hapjes. De muzikale onderbreking van de delegatie van de theatergroep, die op 25 januari de theatervoorstelling Oorlog aan de Rivier hebben opgevoerd in de Berchplaets, was een leuke onderbreking, waarbij volmondig werd meegezongen.

Op 3 februari is de workshop “Goed omgaan met dementie” gehouden in de Berchplaets met 17 deelnemers. Een interessante en leerzame avond.

Dit was – nu blijkt – onze laatste “live” activiteit van 2020, want toen kwam Corona.

Allereerst is onze jaarvergadering niet doorgegaan. Gelukkig hadden we dit jaar geen jubilarissen, zodat niemand zijn/haar jubileum gemist heeft. Omdat er geen bestuursverkiezing is geweest, is het huidige bestuur nog steeds actief.

Ook de regiovrijwilligersavond van 27 maart heeft geen doorgang kunnen vinden. Onze jeu-de-boule-ers hebben hun krachten kunnen sparen.

De Heemkundevereniging Berghs Heem is verhuisd naar de voormalige kantine van Berghem Sport aan de Osseweg. We waren uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in hun nieuwe onderkomen. Deze activiteit blijft nog op onze agenda staan.

Tijdens de Paasdagen zijn onze gasten en vrijwilligers getrakteerd op een door Anita gemaakt paasei met een lieve wens. De uitnodigingen voor de ontspanningsmiddag op 25 april waren klaar voor verzending, toen de lockdown werd aangekondigd. Nu deze middag niet doorging hebben we onze bezoekersgasten en vrijwilligers een bloementoefje aangereikt tijdens Koningsdag. Het aanreiken van het toefje met in acht neming van 1½ m afstand is goed gelukt vanwege de royale aanreikstok, met dank aan Tiny van Duren.

Met deze actie is het idee geboren om parallel aan het wegvallen van onze activiteiten, onze gasten en vrijwilligers een alternatief aan te bieden.

Onze eerstvolgende activiteit zou de meimaandviering zijn. Onze gasten en vrijwilligers hebben een Zonnebloemkaart ontvangen met meimaandgroet met een gehaakte zonnebloem van Marieke in combinatie met een kaarsje om dit zelf bij Maria aan te steken.

In voorgaande jaren hebben we onze zonnebloemloten voornamelijk verkocht als entreegeld bij de ontspanningsmiddag. Nu de ontspanningsmiddag niet doorging hebben we alle gasten een brief gezonden met een puzzelprijsvraag en het verzoek om loten te kopen. We hebben veel goede oplossingen van de puzzels teruggekregen en hebben moeten loten voor de prijzen.

In plaats van de picknick hebben alle gasten en vrijwilligers kunnen genieten van een heerlijk bakje kersen.

Rond de viering van Nationale Ziekendag hebben de vrijwilligers een bos zonnebloemen aan hun gasten kunnen uitreiken, die weer gekweekt zijn op het zaaiveld aan de Wilhelminasingel. Hierbij zat een mooie aandachtskaart. Er is zelfs een artikel over ons zonnebloemveld verschenen in het vrijwilligersmagazine van de Zonnebloem.

Omdat dit jaar het “kant-en-klaar” stamppotbuffet niet door kon gaan, hebben we naar alle bezoekvrijwilligers en bezoekgasten een “doe-het-zelf” hutspotpakket gebracht. Alle ingrediënten o.a. een aardappel, een wortel, een ui en een mini rookworst samen met het recept voor een hutspot, zaten in een rode zakdoek geknoopt om een lekkere stamppot te maken en op te eten. Er zijn vrijwilligers die samen met hun gast dit stamppotje hebben gekookt en zo hun eigen Stamppotbuffet hebben gehouden. Een koppeltje vrijwilliger/gast heeft hieraan zelfs een vaste maandelijkse eetafspraak aan overgehouden. Voor alle gasten die zelf niet de mogelijkheid hebben om te koken, was er een gezond fruitpakketje. Eet smakelijk allemaal.

Ook in 2020 zijn een aantal vrijwilligers en gasten breiend actief bezig geweest: onze breisters van mutsjes en truitjes hebben als dank voor hun inzet een foto met een handgeschreven dankbrief gekregen van Bambanani.

Alle gasten en vrijwilligers hebben eind 2020 een kerstgroet ontvangen. Hierbij hebben we tevens een feestbrood mogen bezorgen. Dit is mede mogelijk gemaakt door Ministerie van VWS en Nationale vereniging De Zonnebloem onder de noemer #eenkleingebaar . Van elk verkocht brood doneert AH 1 euro aan het Rode Kruis en de Voedselbank. Samen gaven we iedereen een fijne kerst.

Dit was het verslag van 2020, een vreemd jaar. Samen hebben we er toch iets van gemaakt. We gaan samen op weg om van 2021 een actiever en gezonder jaar te maken en hopen jullie snel weer te zien.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Rian Langenhuijzen

0412-405225
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken