bakkerij museum

bakkertjejpg

uitstapje naar het bakkerij museum in Oosterhout

Het was een prachtige dag om met de bus van de stichting “Rolerisuit” naar het Bakkerij museum in Oosterhout te gegaan onze 2e activiteit dit jaar.

Daar werden welkom geheten door de eigenaren van het sfeervol ingerichte museum. Onze 24 deelnemers en 5 vrijwilligers hadden snel een plaatsje verovert aan de werktafels waar een bolletje brooddeeg al klaar lag om mee te gaan werken.
Eerst was er een mooie demonstratie hoe we het deeg moesten verwerken.
Daarna was het aan de gasten om zelf te beginnen.
Er werd  heel fanatiek gekneed, gesneden, en geplakt met het brood deeg, en het meel  bleef niet altijd op de tafel liggen ook sommige gezichten vertoonden witte sporen.
De demonstratie heeft zijn nut gehad want er werden fantastische creaties gemaakt.
Terwijl het deeg nog moest rijzen voor het de oven inging, werden we getrakteerd op koffie met een heerlijke verse appelflap.
Daarna werden we weer bezig gehouden met het bakken van koekjes.
Ook hier werd weer fanatiek aan begonnen.
Terwijl de broodjes en de koekjes in de oven zaten kregen we nog een verfrissing en werd ook nog veel gelachen en nagepraat in afwachting van het eindresultaat.
Het eindresultaat van alle inspanningen zag er heel goed uit.
Het daverend applaus en “lang zullen ze leven” van onze gasten voor het bakkers echtpaar was een mooi einde van een fantastische middag.
Nadat alles op naam was ingepakt, was het weer tijd om met de bus weer naar huis te gaan, uitgezwaaid door de bakker en zijn vrouw.
We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde middag voor onze gasten

Lia Heus

076-8881630
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Bezoekwerk