Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Maatjesproject 2018/2019 afgesloten

Op dinsdag 25 juni 2019 werd het maatjesproject 2018/2019 afgesloten.

Eerstejaars HBO-Verpleegkunde studenten van De Haagse Hogeschool zijn een jaar lang ‘maatje’ geweest van een eenzame oudere, een kind in een moeilijke opvoedsituatie, iemand met een psychische belemmering, oftewel iemand die wel eens een maatje kan gebruiken. Studenten leren zo naar hun toekomstige cliënten te kijken vanuit het perspectief van de zorgvrager en niet van de zorgverlener. Op dinsdag 25 juli werd het Maatjesproject-jaar afgesloten in aanwezigheid van studenten, cliënten en medewerkers van de Zonnebloem, een van de deelnemende organisaties in het project.

Vragenlessen
Welke invloed heeft ziek zijn op je maatschappelijk functioneren? Wat betekent het als je niet gemakkelijk mee kunt komen in de maatschappij? En vooral: Hoe maak je wat van je leven naarmate je gezondheid achteruit gaat? Eerstejaars studenten HBO-V besteden gedurende hun eerste jaar (ook in de vakanties) tijd aan deze vragenlessen. En de leraren? Dat zijn hun toekomstige cliënten, hun ‘maatjes’. In het Maatjesproject lopen studenten ‘stage bij de cliënt’, en leren zo de zorg te bezien vanaf de kant van de zorgvrager.  

De studenten krijgen geen verpleegkundige opdracht mee en hoeven ook geen doelen op te stellen, anders dan om contact op te bouwen met een medemens en te leren van die ander, van diens leven, waarden en normen. Wat is kwaliteit van leven, welke invloed heb jij (en jouw uitspraken) als zorgverlener, wat doet ouder worden met je, het zijn allemaal thema’s waar de studenten mee in aanraking komen en vervolgens binnen de opleiding met elkaar het gesprek over voeren.  
Carla de Ruyter, districtshoofd van Zonnebloem in onder andere Zuid-Holland: “Gasten van de Zonnebloem vinden een bezoek van een jonge vrijwilliger/student erg gezellig. Het doet ze aan hun eigen kleinkinderen denken. Het is verbinding tussen jong en oud, waarbij de studenten leren van de oudere generatie en ouderen extra bezoek ontvangen.”


Heinz Geurts

06-50830330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals