Wat zijn afdelingsvakanties?

Wil jij mensen leren kennen met wie het klikt? Wil je eropuit, om dat te doen wat je leuk vindt? Eens een keer mee op vakantie? Ga mee op vakantie met een Zonnebloemafdeling bij jou in de buurt!

Een groot aantal Zonnebloemafdelingen organiseren namelijk op maat gemaakte reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze afdelingsvakanties worden voornamelijk gehouden in eigen land en zijn zo veel mogelijk samengesteld op basis van de wensen van de deelnemers van die lokale afdeling. Aan de hand van die wensen bepalen afdelingen zelf wanneer, waar, hoe vaak, hoe lang en met hoeveel deelnemers en vrijwilligers ze op vakantie gaan. 

Vakantiebestemmingen

Voor het organiseren van een vakantie voor mensen met een lichamelijke handicap, kunnen onze afdelingen kiezen uit meer dan 50 aangepaste accommodaties door heel Nederland. Deze bevinden zich op de Veluwe, aan het strand, vlakbij grote steden of juist in landelijke gebieden. Echt voor ieder wat wils dus. Het type accommodaties varieert van kleinschalige bungalows tot hotels en groepsverblijven. Sommige afdelingen organiseren relatief grote vakanties met zo’n 20 deelnemers, terwijl anderen ervoor kiezen om met 4 deelnemers op vakantie te gaan. De keuze voor een bepaald hotel of een bepaalde bestemming wordt gemaakt op basis van de voorkeuren van de deelnemers. Alle vakanties hebben één ding gemeen: ze zijn speciaal bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking.

Vraag het je afdeling

Ben je 18 jaar of ouder, heb je een lichamelijke beperking en ben je geïnteresseerd in deelname aan een afdelingsvakantie? Neem dan contact op met de Zonnebloemafdeling bij jou in de buurtJe hoort dan of jouw afdeling vakantieplannen heeft en nog op zoek is naar deelnemers. Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met de afdeling Vakanties & Evenementen via het contactformulier.