Vervoer

Heb je aangepast vervoer nodig om op je vakantieadres te komen? Bekijk hier de verschillende mogelijkheden.

Zonnebloemauto

Wil je de beschikking hebben over een eigen auto om naar je vakantiebestemming te gaan of wil je tijdens je vakantie een dagje op pad met een rolstoelauto? Maak dan gebruik van de Zonnebloemauto. De Zonnebloemauto is een aangepaste rolstoelauto die gehuurd kan worden voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Zo kun je zelf gaan en staan waar en wanneer je dat wilt. Wil je weten hoe het werkt? Klik dan hier voor meer informatie. We helpen je graag op weg. 

Regiotaxi (WMO Vervoer)

Heb je vervoer nodig voor de kortere afstanden? Maak dan gebruik van de regiotaxi. Deze vorm van vervoer is voor reizen binnen 5 vervoerzones rond je woonadres en wordt georganiseerd door je gemeente. Kijk hier meer informatie.

Valys

Valys is er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de eigen regio willen maken. Op familiebezoek of op vakantie? Dat kan met Valys. Wil je meer weten over Valys, kijk dan op Valys.nl/wat-is-valys.

Rolstoeltaxi

In het hele land zijn taxibedrijven waar je een taxirit voor een rolstoel kunt aanvragen. Kijk voor je vakantie welk taxibedrijf in de buurt van jouw vakantiebestemming zit en informeer naar de mogelijkheden. Let op dat het bedrijf zorgt voor taxi’s die voorzien van veilige systemen om de rolstoel vast te zetten en de chauffeurs kennis hebben van het vastzetten van je rolstoel.

Tips voor groepsvervoer

De Zonnebloem werkt al enkele jaren samen met Munckhof. Dit vervoersbedrijf heeft veel ervaring in de omgang met en het vervoer van mensen met een lichamelijke beperking. De afgelopen jaren heeft Munckhof onder andere het vervoer voor onze nationale vakanties verzorgd. Bel voor meer informatie 077 - 397 42 45 of ga naar munckhof.nl. De Zonnebloem werkt ook samen met DVG Personenvervoer. Dit is een landelijk werkende organisatie in het personenvervoer. Het vervoer wordt uitgevoerd door de circa 100 bij DVG aangesloten lokale en regionale franchisenemers. Zij bieden een landelijke dekking middels taxi’s, taxibusjes, rolstoelbussen en touringcars. Bel voor meer informatie 088 - 043 87 87 of ga naar dvg.nl. Beide organisaties hebben ruime ervaring op het gebied van aangepast groepsvervoer.

Tip: Sommige accommodaties hebben zelf afspraken gemaakt met (aangepaste) vervoersbedrijven of beschikken zelf over aangepast vervoer. Informeer bij de accommodatie naar de mogelijkheden.

Tip: NS biedt diverse faciliteiten aan die helpen bij een treinreis en op het station. Neem eens een kijkje op ns.nl/reisinformatie/reizen-met-een-functiebeperking.