Verzekeringen

Goed verzekerd op reis gaan is belangrijk en dus is het handig om je hierin te verdiepen voordat je op pad gaat.

Reis- en annuleringsverzekering

Ga je er regelmatig op uit, dan is een doorlopende reisverzekering een goede optie. Uiteraard kun je ook alleen een reisverzekering voor de duur van je verblijf afsluiten. Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je geringe kosten maakt als je onverhoopt toch je vakantie moet afzeggen. Helemaal kosteloos annuleren lukt vaak niet, omdat je meestal wel administratie- en annuleringskosten moet betalen.

ANVR en SGR

Veel reisorganisaties zijn aangesloten bij de ANVR en/of SGR. De ANVR heeft tot doel de kwaliteit van reizen en informatie hierover te bevorderen en hanteert hier strenge normen voor. De SGR zorgt ervoor dat je ervan verzekerd bent dat vooruitbetaalde reisgelden gerestitueerd worden als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie (jouw vakantie) dus, niet kan nakomen. Als je een reis inclusief vervoer geboekt hebt en je al op de plaats van bestemming bent, wordt er gezorgd voor passend vervoer voor de terugreis.

Tip: Mocht je je vakantie boeken bij een reisorganisatie, dan kan het zijn dat deze een reisverzekering voor je afsluit. Reisorganisaties bieden ook vaak de mogelijkheid om via hun een annuleringsverzekering af te sluiten.