21 september over de Linge

Varen over de Linge mede door de gift van de Rotary

Vorig jaar ontvingen we een gift van de Rotary Driebergen. Dit geld hebben we gebruikt om een grote activiteit te organiseren. Dit werd een tocht over de Linge.

Op onderdag 21 september was het dan zover en zijn we vanuit Sparrenheide met 65 personen richting Leerdamvertrokken . Iedereen
had goed zijn best gedaan om op tijd aanwezig te zijn. Dit
is prima gelukt en de bus kon dan ook op tijd vertrekken.
Complimenten aan iedereen hiervoor.

Na wat kleine tegenslagen - de bus kon niet helemaal tot
aan de boot komen en we moesten even in de regen
wachten – konden we veilig aan boord. We voeren met Rederij Leerdam die afvaarten over de Linge regelt.
De vaste vertrekplaats ligt aan de rand van het oude centrum van Leerdam. Hier heb je een schitterend uitzicht op de haven, de oude stadswallen en de Royal Leerdam kristal fabrieken.

Tijdens de rondvaart van 3 uur hebben we zowel stroomop- als afwaarts kunnen genieten van een prachtig stukje Nederland.
Helaas hadden we de pech dat het de hele tijd miezerde zodat we minder zicht op de omgeving hadden.
We hadden met de Zonnebloem het hele benedendek gevuld. Daar kregen we ook een lunchbuffet geserveerd. Met witte en bruine bolletjes, kroketten, vlees- en kaasbeleg en zelfs wat rauwkost. Er was de mogelijkheid om zelf je bord te gaan vullen. En voor de mensen die wat minder ter been waren werden ze aan tafel bediend door onze eigen vrijwilligers.

We hebben ondanks de regen toch het gevoel gehad een dagje uit te zijn geweest en hebben  gezellig met de buren aan tafel  (bij) gepraat. Als aandenken, kreeg iedereen een placemat met de Boot erop! ( zie foto)
Heel veel dank voor de Bootcommissie,(Marrie,
Thilly, Marie-Carine en Willem)

Marie-Carine Durville

06-81104648
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk