22 Juni Busreis Gemert

Zonnebloem afdeling

Op 22 juni, waarschijnlijk een van de warmste dagen van deze zomer, maakten 22 gasten van de Zonnebloem Geldrop hun jaarlijkse busreis, dit jaar naar het Boerenbondsmuseum in Gemert.

Busreis De Zonnebloem Geldrop

Op 22 juni, waarschijnlijk een van de warmste dagen van deze zomer, maakten 22 gasten van de Zonnebloem Geldrop hun jaarlijkse busreis, dit jaar naar het Boerenbondsmuseum in Gemert.

Bij een buitentemperatuur van 35 graden was reizen in een comfortabele bus met airco een genoegen.

Begeleid en ondersteund door veel vrijwilligers werd, na ontvangst met koffie en appeltaart een wandeling gemaakt langs nagebouwde werkplaatsen, ouderwetse stallen en schuren met orginele oude landbouwwerktuigen, gereedschappen voor het onderhoud, paardenhoofdstellen, melkemmers en het vroeger onmisbare Belgisch trekpaard met tot ieders vertedering een veulen. Bij velen riepen gebouwtjes, de inrichting en de nog goed bewaarde attributen herinneringen op: sommigen waren opgegroeid op een boerenbedrijf, anderen hadden familie of bekenden met een boerderij waar ze als kind graag kwamen.

Het glaasje fris voor vertrek en ter afwisseling van de vele flesjes water onderweg werd ook gewaardeerd. Vanuit Gemert werd nog een busrit gemaakt door het uitgestrekte Peellandschap; diverse gasten herkenden de stille wegen van vroegere zondagse fietstochten.

In het Geldropse NH hotel was er ter afsluiting van een heerlijke dag een prima 3-gangendiner.

 

Dank weer aan de organisatoren, de vrijwilligers en de Geldroppenaren, die door het kopen van Zonnebloemloten en de lootjes op de Mei'se Mert deze dag mede mogelijk hebben gemaakt.

Ria Bossong Rochette

040-2862655
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken