Zonnebloemdag

dsc8462jpg

De Zonnebloemdag werd een gevarieerde middag met entertainment en een heuse frietkraam.

Jaarlijkse Zonnebloemdag 21 september

De Zonnebloem, afdeling Geldrop

 

Elk jaar in september wordt er voor de gasten van De Zonnebloem afdeling Geldrop -dit zijn dorpsgenoten, die door hun lichamelijke beperking dreigen te vereenzamen- een speciale Zonnebloemdag georganiseerd.

Deze dag, dit jaar op 21 september, is een cadeau van o.a.Geldroppenaren die de Zonnebloem steunen met hun bijdrage tijdens de Mei'se Mert en het kopen van Zonnebloemloten.

Feestelijk werd de middag begonnen met koffie en heerlijke taart, geschonken door bakkerij Borgesius Goedhart uit Sevenum na het openingswoordje van de voorzitter, Rita van Gerven, die enkele nieuwe gasten verwelkomde. Zij keek alvast vooruit naar het volgend jaar waarin Zonnebloem Geldrop 50 jaar bestaat.

Het Zonnebloemlied werd samen gezongen en een van de vrijwilligers bracht een zelfgeschreven lied ten gehore.

Vervolgens vermaakte het damesduo TurboTruus en Snelle Stien het gezelschap met zijn grappen en grollen in een doorsnee Brabants dialect.

20 Enthousiaste en toegewijde vrijwilligers waren aanwezig om te helpen waar dat nodig was.

Het zou fijn zijn, als deze groep versterkt kon worden met nieuwe vrijwilligers; ze zijn zeer welkom; er wordt prettig samengewerkt en dankbaarheid van de gasten is hun beloning.

De middag werd besloten met een warme snackmaaltijd. Bij een heuse friteskraam konden de gasten, zonodig geholpen door de vrijwilligers, een puntzak frites halen met naar keuze een kroket, frikandel of kaasnugget. Voor de vitamines in het fruitschaaltje toe werd mede gezorgd door groente-en fruitspecialist Van de Kerkhof. De zonnebloemen op de tafels waren deels gesponsord door bloemist Van Stekelenburg.

Ook deze Zonnebloemdag was weer een succes, getuige de uitbundige bedankjes aan het organiserend comité.

 

Ria Bossong Rochette

040-2862655
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken