Zonnebloemdag

image00002jpeg

Zonnebloem Geldrop heeft al haar gasten en vrijwilligers verrast met een Zonnebloem met chocolade bonbon..

Zonnebloem deelt tweeduizend zonnebloemen uit

zaterdag 12 september 2020 - 10:38|martin de bruijne

GELDROP-MIERLO – Zuidoost-Brabant kleurt geel in het weekeinde van de Nationale Ziekendag. Op zondag 13 september delen vrijwilligers van de Zonnebloem bijna tweeduizend zonnebloemen uit aan zieken en mensen met een beperking. De grote aftrap was vrijdag bij GroenRijk Geldrop.

Daarbij waren aanwezig Marc Damen, directeur Nationale Vereniging de Zonnebloem, de voorzitters van de verschillende Zonnebloemverenigingen,  burgemeester Jos van Bree en wethouder Peter Looijmans van Geldrop-Mierlo. De Nationale Ziekendag is bedoeld om het contact met en de integratie tussen zieken/mensen met een beperking en hun ‘gezonde’ omgeving te bevorderen.

Negen afdelingen
De vrijwilligers gaan de zonnebloemen in hun eigen gemeente uitdelen aan andere vrijwilligers, zieken en mensen met een beperking. Vrijwilligers van maar liefst negen afdelingen in de regio doen mee aan de grootschalige actie. Zij komen onder meer uit Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Maarheeze en Nuenen.
GroenRijk enthousiast
Ivan Habraken, eigenaar van GroenRijk Geldrop, was direct enthousiast over het initiatief en zorgde voor de bijna tweeduizend zonnebloemenplantjes, die speciaal voor de actie werden gekweekt in het kwekershart van Nederland, het Westland. “Na het eerste contact met de vrijwilligers van de Zonnebloem Geldrop volgden meerdere afdelingen van de vrijwilligersorganisatie.”
GroenRijk draagt de Zonnebloem een warm hart toe. Onder de noemer ‘Wie zet jij in het zonnetje?’ kun je op deze dagen een zonnebloemplantje kopen waarbij een euro per plantje naar de Zonnebloem gaat.
Ziekenhuis
Natuurlijk willen ze de zieken in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop niet vergeten. Daarom delen de vrijwilligers aan hen ruim driehonderd zonnebloemen uit. De plantjes zijn beschikbaar gesteld door een plaatselijke ondernemer die de actie met liefde ondersteunt. “Zeker in deze vreemde tijden brengt een zonnebloem veel vrolijkheid en ondersteunt die het mooie doel”, aldus de ondernemer.

 

Ria Bossong Rochette

040-2862655
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken